Krijgt u een massa volk op bezoek? Hebt u geen tijd om te koken? Hieronder vindt u een aantal ideetjes, allemaal heel licht uiteraard. Tijdsgebrek is nog geen reden om uw fantasie niet te benutten!

Kwarkgerecht met fijne tuinkruiden en sjalotten
Voor 4 personen
Ingrediënten
500 g kwark
1 sjalot
1 teentje knoflook
10 takjes peterselie, bieslook, kervel
0,5 dl wijnazijn
0,5 dl witte wijn
1 dl room
4 sneden boerenbrood
Bereiding
Laat de kwark uitlekken in een vochtige kaasdoek en doe hem in een slakom.
Versnipper de sjalot en de teentjes look en doe die erbij. Versnipper de kruiden en doe ze er ook bij.
Meng alles dooreen.
Giet de azijn, de wijn en de room erbij.
Breng op smaak met zout en peper en roer goed
Zet de bereiding in de koelkast tot net voor het opdienen.
Gril de sneden brood in een broodrooster. Dien ze lauw op met de kwark.
Gemengde sla met geitenkwark
Voor 4 personen
Ingrediënten
250 gram gemengde sla
500 gram geitenkwark (evt. schapenkwark)
125 g zwarte olijven zonder pit
Peterselie, kervel, koriander
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel sherryazijn
1 eetlepel balsamicoazijn
Bereiding
Hak de olijven en de fijne kruiden fijn.
Meng ze onder de kwark.
Was de gemengde sla en dep ze droog. Maak een vinaigrette van de olie, de twee soorten azijn, zout en
peper en doe die over de sla.
Leg de sla op een schotel.
Maak van de kwark kleine balletjes.
Verdeel ze over de sla.
- 1
- 2
- 3
- 4
- Volgende pagina