We blijven nog even in de sfeer van de feesten met enkele lichte en smakelijke schotels die ruim van tevoren kunnen worden klaargemaakt.
Op het menu
Zeebaars in een zoutkorstje
Reebout met peren en veenbessen
Stoofpotje van hoevekip met truffel
Zeebaars in een zoutkorstje
Ingrediënten
1 zeebaars van 500 gram voor 2 personen
peterselie
bieslook
grof zout
Vul de zeebaars op met een mengsel van peterselie en bieslook. Bedek de bodem van een grote schotel met een dikke laag grof zout. Leg de zeebaars erin en bedek hem aan alle kanten met grof zout. Druk goed aan en bevochtig lichtjes. Laat 25 minuten bakken in de oven op 210°C.
Maak de schotel van tevoren klaar. Zet de schotel op het moment zelf in de oven. Strooi net voor het opdienen wat zoutschilfertjes op de zoutkorst. Geef er gestoomde aardappelen bij en citroenboter.