PUBLICITÉ

Evenwichtige afslankmenu's van januari - n°11

Mise à jour le 06/01/2009 - 00h00
-A +A

Ziehier enkele makkelijke en originele recepten, zowel voor gevorderde keukenpieten als voor absolute beginners. Bovendien zijn ze allemaal superlicht.

PUB

OM TE DRINKEN

Een nieuwjaarsmaaltijd is ondenkbaar zonder wijn of champagne. Neem een alcoholvrij aperitief, kwestie van uw alcoholverbruik binnen de perken te houden. De hoeveelheden zijn voor één persoon. Vermenigvuldig ze met het aantal gasten. Exotische vruchten Doe twee of drie ijsblokjes in een shaker + 5 cl ananassap + 5 cl papajasap + 5 cl guavesap + 6 cl kokosmelk + 2 snuifjes gemberpoeder. Schud het mengsel goed en giet het in het glas. Versier het met een half schijfje ananas en een gekonfijte kers.

ALS STARTER

Granité van komkommer met tarama Voor 6 personen 2 komkommers 1 sinaasappel 1 snuifje suiker Peterselie 150 g tarama " Fleur de sel "Munt Hoevebrood Schil de komkommers, snij ze in tweeën en verwijder de zaadjes. Snij in één komkommer zes reepjes uit van ongeveer 6 cm en stop ze in de koelkast.Snij de rest van de komkommers in kleine stukjes. Pers de sinaasappel uit. Mix de blokjes komkommer met het sinaasappelsap en 1/2 glas water tot u een mooi smeuïg mengsel krijgt. Verdeel het over 6 coupes en stop ze eerst in de koelkast en vervolgens gedurende 10 minuten in de diepvries, zodat ze ijskoud zijn bij het serveren. Doe de tarama in een coupe, samen met de zes mooi geschikte reepjes komkommer. Prik er in het midden een muntblaadje op. Maak vingers met het hoevebrood en stop ze heel even onder de gril. Doe ze in een mand en wikkel er een servet rond, zodat ze lauw blijven. Haal de coupes uit de diepvries, strooi op elke coupe een beetje " fleur de sel ", prik een muntblaadje in het midden en serveer onmiddellijk. Het is de bedoeling dat iedereen een reepje komkommer en een paar broodvingers in de tarama drenkt en daarbij de granité proeft.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 28/12/2004 - 00h00 en geüpdatet op 06/01/2009 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ