Een evenwichtig, maar vetarm menu op basis van seizoensproducten.

Hoeveelheden voor 2 personen
Rauwe tomaten, bestrooid met zout en peterselie Trostomaten: 4 Peterselie: 1 bos Fijn zout Gestoofd konijn op zijn Provencaals Zie recept Gestoomde sperziebonen Verse of ingevroren sperziebonen: 400 g Peterselie: ¼ bosYoghurt (2) Fruit (300 g)Volkorenbrood (30 tot 50 g)
Bereidingswijze
TomatenSnij ze in stukken, bestrooi ze gul met de fijngehakte peterselie en doe er ook een beetje fijn zout op. Gestoofd konijn op zijn Provencaals 4 personenBereidingstijd: 40 minuten Marineertijd: 3 uur Ingrediënten Konijn: 1 Look: 4 teentjes Tijm: 1 takje Laurier: ½ blaadje Rozemarijn: 1 takje Olijfolie: 4 eetlepels Sjalotten: 2 Tomaten: 6Margarine: 30 gBloem: 1 eetlepel Rundbouillon: 1 blokje Witte wijn: 25 cl Provencaalse kruiden: 1 bosje Dragon: 1 takje Parijse champignons: 100 g Peper en zout Snij het konijn in 8 stukken. Maal de lookteentjes fijn. Wrijf de stukken konijn goed in met twee teentjes en leg de stukken op een schotel. Maal de aromaten (tijm, laurier, rozemarijn) fijn in een kom, doe er de olie bij en meng alles goed dooreen. Giet de marinade op het konijn en draai de stukken goed om. Stop de schotel 3 à 4 uur in de koelkast en vergeet het konijn niet af en toe om te keren. Schil de sjalotten en hak ze fijn, net als de rest van de look. Schil de tomaten en snij ze in blokjes. Laat de stukken konijn uitdruppen en veeg ze goed af, om de olie te verwijderen. Laat 20 g margarine smelten en bak de stukken konijn lichtjes goudbruin. Bak ze aan alle kanten, laat ze uitdruppen op absorberend papier en giet het vet van de sauteerpan weg. Leg het konijn er opnieuw in, voeg er de sjalotten aan toe en laat ze 1 à 2 minuten bakken zonder ze te schroeien. Meng alles goed dooreen. Strooi er de bloem over, meng alle ingrediënten, laat het gerecht nog 2 minuten bakken en giet er de witte wijn en de bouillon over. Strooi er vervolgens peper en zout over. Doe er de Provencaalse kruiden en de dragonblaadjes bij. Doe het deksel op de pan, verlaag het vuur en laat ongeveer 15 minuten bakken. Voeg er nu de tomaten aan toe, laat de stukken konijn nog 15 minuten bakken en draai ze regelmatig om. Maak de champignons schoon en snij ze in stukjes. Laat 10 g margarine smelten in een braadpan, sauteer de champignons en doe er zout bij. Laat de stukken konijn uitdruppen en doe de saus in een pan. Voeg er meteen de champignons aan toe en warm het gerecht opnieuw 3 à 4 minuten op. Giet de saus over het konijn en serveer het goed warm. U kunt het konijn al de dag ervoor marineren. U mag het gerust meer dan 3 uur laten marineren. Gestoomde sperziebonen Stoom de sperziebonen en zorg ervoor dat ze wat knapperig blijven. Bestrooi ze gul met peterselie. U hoeft er geen boter bij te doen, want het is de bedoeling dat u ze serveert bij het konijn, en de saus brengt ze voldoende op smaak.