Een eenvoudig, lekker, evenwichtig en vetarm menu op basis van seizoensproducten. Het biedt een evenwichtige voeding voor het hele gezin, zonder risico op gewichtstoename, wel integendeel.

Lichtgebonden wortelsoep met gember
Ingrediënten voor 4 personen Wortelen: 800 g Verse gember: 1 bol Schil de wortelen, snij ze in stukken en kook ze in een beetje water. Mix ze en maak de soep mooi consistent door er wat water bij te doen. Warm de soep weer op en voeg er versgerapte gember, peper en zout aan toe, volgens uw smaak.
Tonijn met gestoofde uien en groene peper
Ingrediënten voor 4 personen Witte uien: 4Kalfsfond: 2 koffielepels Groene peper: 1 koffielepel Selderij: 1 takje Tonijn: 4 filets van 100 g Roze bessen "Fleur de sel "Peper van de molen Schil de witte uien, snij ze in kwartjes en doe ze in een pan. Verdun twee koffielepels kalfsbouillon in een glas warm water en giet ze in de pan. Kook de uien gedurende 15 à 20 minuten op een zacht vuurtje en doe er na halve kooktijd een koffielepel groene peper bij. Schil een takje selderij en snij het in stukjes. Kook water in de stoomkoker en doe er de stukjes selderij bij. Bak de tonijnfilets gedurende 10 minuten. Haal de uien uit de pan en leg ze op de dienschotel. Laat het kooknat lichtjes inkoken. Laat de selderij uitlekken. Schik de tonijnfilets en de selderij naast de uien en giet het ingekookte kooknat erop. Strooi er enkele roze bessen en de "fleur de sel" over en ga er gul over met de pepermolen.