PUBLICITÉ

Evenwichtige afslankmenu's van februari - n°5

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 01/02/2005 - 00h00
-A +A

Een eenvoudig, lekker, evenwichtig en vetarm menu op basis van seizoensproducten. Het biedt een evenwichtige voeding voor het hele gezin, zonder risico op gewichtstoename, wel integendeel.

PUB

Lichtgebonden wortelsoep met gember

Ingrediënten voor 4 personen Wortelen: 800 g Verse gember: 1 bol Schil de wortelen, snij ze in stukken en kook ze in een beetje water. Mix ze en maak de soep mooi consistent door er wat water bij te doen. Warm de soep weer op en voeg er versgerapte gember, peper en zout aan toe, volgens uw smaak.

Tonijn met gestoofde uien en groene peper

Ingrediënten voor 4 personen Witte uien: 4Kalfsfond: 2 koffielepels Groene peper: 1 koffielepel Selderij: 1 takje Tonijn: 4 filets van 100 g Roze bessen "Fleur de sel "Peper van de molen Schil de witte uien, snij ze in kwartjes en doe ze in een pan. Verdun twee koffielepels kalfsbouillon in een glas warm water en giet ze in de pan. Kook de uien gedurende 15 à 20 minuten op een zacht vuurtje en doe er na halve kooktijd een koffielepel groene peper bij. Schil een takje selderij en snij het in stukjes. Kook water in de stoomkoker en doe er de stukjes selderij bij. Bak de tonijnfilets gedurende 10 minuten. Haal de uien uit de pan en leg ze op de dienschotel. Laat het kooknat lichtjes inkoken. Laat de selderij uitlekken. Schik de tonijnfilets en de selderij naast de uien en giet het ingekookte kooknat erop. Strooi er enkele roze bessen en de "fleur de sel" over en ga er gul over met de pepermolen.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 01/02/2005 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Evenwichtige afslankmenu's van juli - n°13 Geüpdatet op 15/07/2008 - 00h00

Kippenbout met asperges en wortelen, en tonijn met zachtjes gestoofde uien en groene peper... dit zijn onze topgerechten van de week. Ze zijn allemaal licht, want bereid met weinig vet, en ze zijn ook helemaal niet moeilijk om klaar te maken. Smakeli...

Evenwichtige afslankmenu's van mei - n°13 Geüpdatet op 20/05/2008 - 00h00

De topgerechten van deze week zijn bereid met weinig vet en zijn dus licht. Ze zijn ook helemaal niet moeilijk om klaar te maken en zullen bij het hele gezin in de smaak vallen! Een aangename manier om lekkere gerechten te maken zonder uren in de keu...

Evenwichtige afslankmenu's van juni - n°14 Geüpdatet op 12/06/2007 - 00h00

U wil afvallen en een mooie, platte buik hebben tegen dat u straks op vakantie gaat? Het kan, zonder dat u zich van alles moet ontzeggen. Doe in plaats daarvan meer fysieke inspanningen: sit-ups en elke dag stappen zijn absoluut noodzakelijk. Drink w...

Evenwichtige menu's en lichte recepten Geüpdatet op 16/10/2007 - 00h00

De onderstaande recepten bevatten weinig vet en zijn dus licht. Het brood, dat onmisbaar is, levert de koolhydraten die nodig zijn voor het evenwicht. Meteen hebt u een antwoord op de eeuwige vragen: "Wat gaan we vandaag eten? " en " Hoe kan ik een e...

Meer artikels