PUBLICITÉ

Evenwichtige afslankmenu's van februari - n°2

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 10/02/2004 - 00h00
-A +A

Een evenwichtig, maar vetarm menu op basis van seizoensproducten.

PUB

Hoeveelheden voor 2 personen

Salade met pompelmoes en avocado Zie recept Kalfslapjes met doperwtjes Kalfslapjes: 2Margarine: 5 gRoom: 1 eetlepel Witte wijn: 5 clMosterd Doperwtjes: 1 blik Yoghurt (2)Fruit (300 g)Volkorenbrood (30 tot 50 g)

Werkwijze

Salade met pompelmoes en avocado Voor 2 personen Bereidingstijd: 10 minuten Ingrediënten 1 roze pompelmoes 1 avocado1 citroenPeper en zout Schil de pompelmoes, verdeel hem in kwartjes en verwijder de velletjes. Hou de pompelmoes boven een recipiënt, om al het sap op te vangen. Schil de avocado en snij hem in dunne schijfjes, of haal er gewoon kleine stukjes uit met een lepeltje. Vermeng het pompelmoessap met het citroensap, het zout en de peper. Vermeng de kwartjes pompelmoes met de stukjes avocado en giet er de saus over. Goed koel serveren. U kunt de salade op voorhand klaarmaken en bewaren in de koelkast. U kunt er eventueel een geutje olijfolie aan toevoegen, maar dat is niet echt nodig: de avocado is voldoende vet op zich. Kalfslapjes met doperwtjes Bak de kalfslapjes op een zacht vuurtje, zodat ze niet taai worden. Haal ze uit de braadpan. Vermeng de mosterd met de witte wijn en blus de pan met het mengsel. Laat het een beetje inkoken. Voeg er de room aan toe, zodat u een goede bouillon krijgt. De doperwtjes behoeven geen boter: het volstaat om ze op te warmen.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 10/02/2004 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ