PUBLICITÉ

Evenwichtige afslankmenu's van december - n°6

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 14/12/2004 - 00h00
-A +A

Een eenvoudig, lekker, evenwichtig en vetarm menu op basis van seizoensproducten. Het biedt een evenwichtige voeding voor het hele gezin, zonder risico op gewichtstoename, wel integendeel.

PUB

Lichtgebonden champignonsoep

Ingrediënten voor 4 personen Ingevroren champignons: 500 g Halfvolle melk Kervel: 1/4 bos Kook de ingevroren champignons met een beetje halfvolle melk in een antiaanbakpan. Mix de soep en leng ze eventueel aan met melk als ze te dik is. Doe er de kervelplukken bij.

Cesar-salade met gerookte kip

Ingrediënten voor 4 personen Romeinse salade: 1 Gerookt kippenwit: 200 g Boerenbrood: 4 sneden van 20 g Look: 1 teentje Room: 2 eetlepels Mosterd op traditionele wijze: 1 koffielepel Xeresazijn: 1 eetlepel Citroen: 1/2Peper en zout Maak de salade schoon en verwijder de grootste groene en harde bladeren. Snij de middelste bladeren in grote stukken van ongeveer 5 cm en schik ze in een slakom. Snij het gerookte kippenwit in dunne reepjes en doe ze in de slakom. Toast de sneden brood, snij ze in blokjes en voeg ze toe aan de salade. Bereid nu de saus: schil en ontkiem het lookteentje, en hak het fijn. Meng in een kom de room, de mosterd en de xeresazijn. Proef, strooi er peper en zout over en doe er citroensap bij, naar gelang uw smaak. Giet het mengsel over de salade en dien ze fris op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 14/12/2004 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ