PUBLICITÉ

Evenwichtige afslankmenu's van december - n°3

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 23/12/2003 - 00h00
-A +A

Mijn allerbeste wensen... Dit fijnproeversmenu is zo licht mogelijk. Het dessert is ietwat gesuikerd, maar als u na de lunch een stevige wandeling maakt, raakt u de ingenomen calorieën meteen weer kwijt.

PUB

Reeboknootjes met pepersaus

6 personenBereidingstijd: 40 minuten IngrediëntenReebokzadel: 1,5 kgSjalotten: 2Wortel: 1Prei: 1Selderij: 1 tak Peperbolletjes: 5Kalfsfond in poedervorm: 2 eetlepels Bloem: 2 eetlepels Pakje Provencaalse kruiden: 1 Vloeibare room: 10 cl Aardnootolie: 1 eetlepel Margarine: 10 gIngevroren selderijpuree: 800 gPeper en zoutOntbeen het zadel en snij het in 6 tournedos. U kunt dat ook laten doen door de slager. Bereid de saus: Snij de beenderen van het zadel in stukken. Schil en spoel de groenten en snij ze in blokjes. Maal de peperbolletjes fijn. Maak de kalfsfond klaar met 15 cl water. Warm de olie op in een sauteerpan, doe de stukgesneden beenderen erin en laat ze bruinen. Voeg er de fijngemalen peper en de groenten aan toe, en laat het gerecht fruiten op een middelzacht vuur. Strooi er de bloem over en meng alles goed dooreen. Is de bloem een beetje bruin, giet er dan de kalfsfond over. Strooi er zout over en voeg er de Provencaalse kruiden aan toe. Laat ongeveer 15 minuten bakken. Haal de pan van het vuur, bedek ze en laat ze even rusten. Giet de saus door de (punt)zeef boven een pan. Laat ze zachtjes opwarmen, doe er de room bij, breng ze op smaak en laat ze ongeveer 10 minuten koken op een zacht vuurtje. Hou de saus warm. Warm de selderijpuree op. Bestrooi de reeboknootjes met peper en zout. Bak ze in de margarine in een pan met antiaanbaklaag. Let erop dat ze aan de binnenkant mooi roze blijven. Giet ze af (giet het bakvet weg) en schik ze op de warme schotel. Maak bolletjes van de selderijpuree en schik ze rond het vlees. Giet er de warme saus over. U kunt de saus op voorhand bereiden en stoppen net vóór u ze door de puntzeef haalt. Dit gerecht is niet vet. Bovendien kan iedereen zoveel saus nemen als hij wil, en ze is evenmin vet.

Gestoofde schorseneren met peterselie

6 personen Bereidingstijd: 10 minuten Ingrediënten Schorseneren: 2 grote blikken Margarine met zonnebloemolie: 15 g Peterselie: ½ bos Giet de schorseneren af en spoel ze onder de kraan. Stoof ze zachtjes in de margarine en draai ze regelmatig om. Hak de plukken peterselie fijn en voeg ze toe bij het serveren.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 23/12/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Pruimenrecepten voor luie darmen Geüpdatet op 08/01/2008 - 00h00

Onze darmen hebben het de voorbije weken zwaar te verduren gehad door het tekort aan vezels. Een kleine pruimenkuur zal ze zeker geen kwaad doen. Maar het hoeft niet altijd compote te zijn. Er zijn nog heel wat andere manieren om pruimen klaar te mak...

Meer artikels