Lichte en evenwichtige recepten op basis van zomerproducten. Geschikt voor maaltijden die beslist lijnvriendelijk zijn als u de andere gerechten met weinig vet bereidt. Vergeet niet om er voldoende brood bij te eten (30 tot 50 g per maaltijd), want groenten bevatten te weinig koolhydraten.
Deze week eten we buiten!
Voor deze recepten kunt u een steengrill of een barbecue gebruiken.
Lamskoteletjes met gember
Voor 4 personen Ingrediënten Vloeibare natuuryoghurt: 1Verse munt: 2 takjes Look: 1 teentje Olijfolie: 1 eetlepel Gemberpoeder: 1 koffielepel Cayennepeper: 1 snuifje Lamskoteletjes: 8CitroenPeper en zout Bereid de saus Meng de yoghurt met de fijngehakte muntblaadjes. Strooi er zout en peper over en zet de bereiding op een koele plaats. Bereid de marinade Schil de look en hak hem fijn. Meng hem in een schotel met de olijfolie, de gember en de cayennepeper. Doe er de koteletjes bij en drenk ze goed in de marinade. Bedek de schotel met plasticfolie en zet hem één uur in de koelkast. Leg de koteletjes op de hete plaat en laat ze aan beide zijden 4 à 5 minuten bakken (afhankelijk van hun dikte en naargelang u ze liever roze of goed gebakken hebt). Doe er zout en peper op en besprenkel ze met citroensap.Serveer ze goed warm, samen met de koude yoghurtsaus.