PUBLICITÉ

Evenwichtige afslankmenu's van april - n°8

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 26/04/2005 - 00h00
-A +A

Lekkere recepten, een evenwichtig en vetarm menu op basis van seizoensproducten. U hebt geen enkel excuus meer om heel uw gezin een evenwichtige voeding te ontzeggen. Zonder risico op gewichtstoename, wel integendeel.

PUB

Salade van komkommer en gerookte zalm, kwark met kruiden

Ingrediënten voor 4 personen Gerookte zalm: 1 zakje met blokjes of reepjes zalm Komkommer: 1Witte uitjes: 4Kerstomaten: 10Citroen: 1Kwark met 20 % vet: 200 g Peterselie, kervel, dragon: 10 takjes van elk Anijs: 1 takje "Fleur de sel", peper van de molen Schik de zalmblokjes of -reepjes op een schotel en zet hem in de koelkast. Schil de komkommer en hak hem fijn. Drenk de schijfjes gedurende 10 minuten in zout. Schil de witte uitjes, spoel de kerstomaten en schik al deze groenten mooi op een schotel. Besprenkel ze met citroensap en meng alles voorzichtig dooreen. Spoel en ontblader peterselie, kervel, dragon en anijs. Snij ze met een schaar in dikke stukken. Meng de kruiden met de kwark in een kommetje. Strooi er peper en zout over en zet het op een koele plaats. Strooi er wat "fleur de sel" over vóór het serveren en ga gul met de pepermolen over de salade.

Kabeljauwfilets in lentetooi

Ingrediënten voor 4 personen Erwtjes: 1 kgKabeljauwfilets: 600 g Platte peterselie: 1 bos Kervel: 1 bos Dragon: 1 bos Boter: 10 gDop de erwtjes en doe ze in een pan. Dompel ze onder in water en strooi er een beetje zout over. Laat ze ongeveer 15 minuten koken. Stoom de kabeljauwfilets op een bedje van peterselie en kervel. Doe de grofgehakte dragonblaadjes samen met de boter bij de erwtjes.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 26/04/2005 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Evenwichtige afslankmenu's van juni - n°13 Geüpdatet op 05/06/2007 - 00h00

Het gaat er niet om dat u in een recordtempo 5 kilo of meer afvalt, maar dat u uw ideale gewicht terugvindt door van alles te eten zonder honger te lijden. Voor de twaalfde week hebben we kleine schotels op het menu staan, zoals knorhaanfilet met erw...

Meer artikels