PUBLICITÉ

Evenwichtige afslankmenu's van april - n°4

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 30/04/2004 - 00h00
-A +A

Een evenwichtig, maar vetarm menu op basis van seizoensproducten. Kerstomaten, kalfsragout en creoolse rijst.

PUB

Hoeveelheden voor 2 personen

Salade van kerstomaten Kerstomaten: 1 bakje Olijfolie: 1 eetlepel Citroen: 1Kervel: 1 bos Kalfsragout Zie recept Creoolse rijst Basmatirijst: 80 g Yoghurt (2)Fruit (300 g)Volkorenbrood (30 tot 50 g)

Werkwijze

Salade Spoel de tomaatjes en snij ze in tweeën. Giet er een geutje olie en citroensap over, strooi er wat fijn zout op en ga er gul over met de pepermolen. Leg er ook wat plukjes kervel op. Kalfsragout op traditionele wijze 6 personen Bereidingstijd: 2 uur IngrediëntenKalfsborst: 750 gKalfsschouder: 750 gWortelen met loof: 1 bos Prei: 100 g Ui: 1Kruidnagel: 1Provencaalse kruiden Citroenen: 2Uitjes: 2 bossen Kleine Parijse paddestoelen: 24 Margarine met zonnebloemolie: 5 gEigelen: 2Room: 1 eetlepel MuskaatnootSnij het kalfsvlees in grote stukken of laat dat doen. Verwijder het vet. Leg de stukken in een kookpan en giet er koud water over. Breng het vlees aan de kook en schep het schuim eraf. Schil de wortelen, de prei en de ui. Snij de wortelen in tweeën. Hak de prei fijn. Prik de kruidnagel in de ui. Leg ze samen met de Provencaalse kruiden in de kookpan. Verlaag het vuur en laat het gerecht gedurende één uur koken op een zacht vuurtje. Bereid de uitjes en kook ze in een beetje zout water. Spoel de paddestoelen en besprenkel ze met citroensap. Laat de margarine smelten in een sauteerpan. Kook de paddestoelen op een zacht vuurtje en roer regelmatig. Haal de stukken kalfsvlees en de wortelen uit de pan en leg ze op een warme schotel. Zeef de bouillon en laat hem de helft inkoken. Doe de eigelen in een slakom, giet er heel voorzichtig een lepel bouillon over en meng alles goed dooreen, zodat de eigelen niet aanbakken. Doe er geleidelijk de rest van de bouillon bij en giet alles over in een pan. Voeg er het citroensap en de room aan toe. Proef de bereiding en breng ze op smaak. Doe er de geraspte muskaatnoot bij. De saus heeft veel citroensap nodig. Leg het kalfsvlees, de uien en de paddestoelen in een grote schotel en giet er de saus over. Zoals bij alle suddergerechten duurt de bereiding lang. U kunt de ragout echter probleemloos invriezen. Altijd nuttig voor een andere dag! Creoolse rijst U hoeft er geen boter bij te doen: de saus brengt de rijst al voldoende op smaak.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 30/04/2004 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Vispannetje Geüpdatet op 08/03/2005 - 00h00

Een eenvoudig, lekker, evenwichtig en vetarm menu op basis van seizoensproducten. Het biedt een evenwichtige voeding voor het hele gezin, zonder risico op gewichtstoename, wel integendeel.

Meer artikels