PUBLICITÉ

Evenwichtige afslankmenu's van april - n°3

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 20/04/2004 - 00h00
-A +A

Een evenwichtig, maar vetarm menu op basis van seizoensproducten.

PUB

Hoeveelheden voor 2 personen

Radijsjes met gezouten boter Radijsjes: 1 bos Gezouten boter: 10 g Ossenhaas met uitjes Zie recept Yoghurt (2)Fruit (300 g)Volkorenbrood (30 tot 50 g)

Werkwijze

Ossenhaas met uitjes 4 personen Bereidingstijd: 45 minuten IngrediëntenOssenhaas: 1 Olijfolie: 1 eetlepel Bos uitjes: 2 Worteltjes met loof: 1 bos Witte wijn: 1/2 glas Kalfsfond in poedervorm: 2 koffielepels Kervel: 1/2 bos Snij de ossenhaas in dikke stukken en snij er zorgvuldig het vet af met een klein mes. Schil de uitjes en laat daarbij een stukje van de stengel over. Schil en spoel de worteltjes en snij ze in stukken. Warm de olie op in een pan. Braad de stukken ossenhaas aan alle kanten, haal ze uit de pan en leg ze op keukenpapier. Fruit de uitjes en de worteltjes gedurende 5 minuten en laat ze uitlekken. Giet het vet weg. Leg de ossenhaas opnieuw in de pan en giet er de witte wijn en de in een glas water verdunde fond over. Doe het deksel op de pan en laat het vlees gedurende 30 minuten bakken op een zacht vuurtje. Keer het regelmatig om tijdens het bakken. Doe er witte wijn bij als het dreigt aan te bakken. Leg de stukken ossenhaas op de schotel en schik er de groenten rond. Hou de schotel warm. Proef de saus, breng ze zo nodig op smaak en giet ze op het vlees. Ontblader de kervel, hak hem fijn en voeg hem toe.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 20/04/2004 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ