PUBLICITÉ

Evenwichtige afslankmenu's van april - n°1

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 06/04/2004 - 00h00
-A +A

Een evenwichtig, maar vetarm menu op basis van seizoensproducten.

PUB

Hoeveelheden voor 2 personen

Kalfsgebraad met ananas Zie recept Creoolse rijst Basmatirijst: 80 gYoghurt (2)Fruit (300 g)Volkorenbrood (20 à 40 g)

Werkwijze

Kalfsgebraad met ananas 4 personen Bereidingstijd: 50 minuten Ingrediënten Kalfsgebraad: 1Ananas: 1Witte wijn: 1 glaasje Aardnotenolie: 2 eetlepels Suiker: 3 klontjes Rum: 1 likeurglaasje Peper en zout Warm de olie op in een pan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin op een hoog vuur. Neem het gebraad uit de pan, giet de olie weg en leg het vlees opnieuw in de pan. Strooi er peper en zout op en giet er de witte wijn over. Verlaag het vuur, bak het gebraad gedurende 30 minuten en keer het af en toe om. Doe er zo nodig wat water bij tijdens het bakken. Laat de 3 klontjes suiker smelten in een eetlepel water en maak een karamel. Is de suiker blond, giet ze dan samen met de rum in de pan. Doe het deksel op de pan en laat het vlees nog 15 minuten bakken. Maak tijdens het bakken 8 sneden in de ananas en verwijder de schors. Stroomt er sap uit, doe het dan in de pan. Leg het gebakken vlees op een warme schotel. Leg de ananasschijven gedurende 5 minuten in de saus, zodat ze opwarmen. Voeg ze toe aan de schotel en giet er de saus over.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 06/04/2004 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Pruimenrecepten voor luie darmen Geüpdatet op 08/01/2008 - 00h00

Onze darmen hebben het de voorbije weken zwaar te verduren gehad door het tekort aan vezels. Een kleine pruimenkuur zal ze zeker geen kwaad doen. Maar het hoeft niet altijd compote te zijn. Er zijn nog heel wat andere manieren om pruimen klaar te mak...

Meer artikels