PUBLICITÉ

Euromelanoma: gratis screening op melanoom

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 28/04/2009 - 00h00
-A +A

Voor de tiende keer organiseren Belgische dermatologen Euromelanoma, een dag waarop men zijn huid gratis kan laten onderzoeken op huidkanker.

PUB

Euromelanoma: dit jaar op maandag 11 mei


Noteer het in uw agenda! Op 11 mei openen dermatologen in heel België de deuren van hun praktijk voor een gratis screening van het maligne melanoom, een kwaadaardige vorm van huidkanker. In 2007, namen in België 263 dermatologen aan de actie deel, waardoor de kans groot is dat u in uw buurt een deelnemende huidspecialist vindt. Om een afspraak te maken, kunt u telefoneren naar het callcenter van Euromelanoma op het nr. 0903 101 11 (1,50 euro per minuut). Men zal u informeren over de voor u dichtstbijgelegen deelnemende praktijk. Een afspraak maken kan alleen via dit callcenter, maar u kunt voor bijkomende informatie terecht op dit mailadres: euromelanoma2009@gmail.com.

Waarom een gratis screeningsdag organiseren?


Omdat het maligne melanoom, de ergste vorm van huidkanker, jaarlijks nog 37.000 slachtoffers maakt in de hele wereld. En omdat zonnebaden en zelfs kunstmatige uv-stralen voor heel wat vrouwen een gewoonte blijven, hoewel alle bronnen en elke informatie eensluidend beweren dat overmatige blootstelling aan de zon slecht is voor de gezondheid. Het maligne melanoom ontwikkelt zich vanuit schoonheidsvlekken. Het is niet de meest voorkomende, maar wel de gevaarlijkste vorm van huidkanker, die trouwens sinds de jaren 1970 meer en meer voorkomt. De schuldige is… de zon. Aangezien we allemaal, of toch bijna, regelmatig aan de zon blootgesteld worden, is het nuttig om af en toe een dermatoloog te raadplegen. Euromelanoma is dit jaar de ideale gelegenheid om een dergelijk bezoek te plannen.

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 28/04/2009 - 00h00 www.euromelanoma.org/belgium
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
jules

BBeste
Alle pogingen ten spijt om mij in te schrijven voor de ggratis screenen van 11 Mei op melanoom geven mij
geen antwoord. TEL 090310111 GEEN AANSLUITING.Verder het E-Mail euromelanoma2900@gmail.com geen aansluiting.Hoe kan ik mij inschrijven ? sarasinjules@skynet.be
Wonende in HEUSDEN O:VL WEZENWEGEL 6

PUBLICITÉ
Lees ook
Euromelanoma: een week om kanker te lijf te gaan Geüpdatet op 11/04/2012 - 09h04

In de week van 7 mei 2012 voert Euromelanoma campagne om het grote publiek en de mensen uit de gezondheidssector te wijzen op de gevaren van huidkanker . Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Europa.

Huidkanker: een hoopgevend gen Geüpdatet op 01/07/2002 - 00h00

Men heeft onlangs een gen geïdentificeerd dat een rol speelt bij het melanoom, de ernstigste vorm van huidkanker. Dat is eventueel een interessante denkpiste voor de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen.

Melanoom: loop ik een risico en wat eraan doen? Gepubliceerd op 06/08/2012 - 21h45

Hoewel melanoom slechts 10% van alle huidkankers uitmaakt, is het bijzonder agressief en is de prognose slecht. Melanoom wordt dan ook beschouwd als de ernstigste huidkanker . Vandaar het belang van een goede preventie en een tijdige opsporing.

Meer artikels