PUBLICITÉ

Etherische oliën, voor alles goed?

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 18/03/2015 - 10h32
-A +A

Dat etherische oliën goed zijn ter bestrijding van allerlei soorten beestjes – virussen, bacteriën, schimmels, enz. – is bekend. Maar tegenwoordig worden ze ook de hemel in geprezen voor tal van andere problemen.

PUB

Etherische oliën dienen voor alles!

Een tijdelijk dipje? Een winterkwaal? Gebrek aan energie? Etherische oliën kunnen u helpen! Ze doen geleidelijk aan hun intrede in de apotheken als basisproduct in de bekende traditionele flesjes. De klant kan dan eventueel een mengsel maken en dat gebruiken op de huid of het inhaleren.

Maar het succes van de oliën leidt tot grote veranderingen in de markt. Vandaag verschijnen er steeds meer producten op basis van EO, en dat voor almaar meer toepassingen: gewichtsverlies, haaruitval, huidverzorging, enz.

Een goede of een slechte zaak?

Beide eigenlijk. Producten die klaar zijn voor gebruik zijn zonder gevaar voor de gezondheid, en dat is niet altijd het geval voor pure etherische oliën. Die laatste vragen extra voorzorgen die niet op de flesjes vermeld staan. Als u een kant-en-klaar mengsel koopt, in de vorm van een crème of iets anders, bent u er zeker van dat de dosis klopt en dat u niet zelf aan het afmeten moet gaan.
Anderzijds maken deze producten hun beloftes niet altijd waar. Controleer daarom bij uw aankoop altijd de volgende elementen:

-       De herkomst van de etherische oliën: biologisch is beter omdat voor etherische oliën massa’s planten nodig zijn. Er kunnen dus grote dosissen pesticiden in zitten… 

-       De ervaring van de producent inzake etherische oliën: een bedrijf dat al jaren EO produceert, is eerder te vertrouwen dan een bedrijf dat «gewone» cosmetica produceert en enkele etherische oliën gebruikt om een nieuw product te ontwikkelen.

-       En tot slot de plaats van de etherische oliën in het product. Zijn ze het actieve bestanddeel dat de werking garandeert, of is de olie maar een van de vele ingrediënten?

Post gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 18/03/2015 - 10h32
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ