PUBLICITÉ

Etherische olie van palmarosa: een natuurlijke en efficiënte deodorant

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 24/07/2015 - 09h20
-A +A

Hebt u de ideale deodorant nog niet gevonden?

Krijgt u van deodorants ‘s ochtends niesbuien en werken ze niet lang?
Hebt u gehoord dat er aluminium en andere  irriterende stoffen in zitten?

Dan is etherische olie van palmarosa misschien de oplossing. De olie gaat zweten tegen, is schimmelwerend, ruikt lekker en is zacht voor de huid.

PUB

Palmarosa

De plant behoort tot dezelfde familie als citroenkruid. Ze geeft een warm en fijn parfum af, te vergelijken met rozen. Ze wordt soms ook 'Turkse of Indiase geranium' genoemd, omdat de rode bloemen op de bloemen van de geranium lijken.

Etherische olie van palmarosa is lichtgeel van kleur. De olie wordt vaak vermengd met etherische olie van rozen om de prijs te drukken, want de productiekosten zijn vrij hoog.

Wat zijn de indicaties van palmarosa?

Etherische olie van palmarosa heeft veel goede eigenschappen en is ook bruikbaar bij heel wat problemen, zoals beschadigde huid, huidschimmel, acne, eczeem, dermatitis, rimpels, blaasontstekingen, darminfecties, spijsverteringsproblemen, stress, angststoornissen en prikkelbaarheid.

De plant heeft dus een nuttige bacteriënwerende werking bij infecties en ze werkt ook kalmerend. Palmarosa is ook heel waardevol voor de huid. Ze stimuleert de celvernieuwing, gaat de veroudering van de huid tegen, regelt de talgproductie, versnelt wondgenezing en herstelt de gerimpelde huid.

De olie wordt dan ook gebruikt bij bepaalde gezichtsbehandelingen en heeft net zulke goede resultaten als de behandelingen die werken met etherische olie van rozen of jasmijn.

Etherische olie van palmarosa wordt ook gebruik om acne, dermatitis (huidontstekingen) of eczeem te bestrijden.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 24/07/2015 - 09h20

Alessandra Moro Buronzo, Uitgeverij Hachette Pratique. Anne Dufour, "100 réflexes bonne hygiène", Uitgeverij Leduc ; " Grand guide des huiles essentielles"

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Etherische oliën om muggen te bestrijden Geüpdatet op 17/07/2015 - 17h06

Muggen zijn vervelend. Ze steken, veroorzaken jeuk en ze kunnen ziektes overdragen. Sommige etherische oliën houden deze ongenode gasten van onze huid weg. Welke en hoe moet u ze gebruiken? Een overzicht van de meest doeltreffende etherische oliën me...

Cellulitis: denk aan etherische oliën! Gepubliceerd op 03/02/2016 - 10h57

Een gezonde voeding, regelmatig sporten en massages zijn de enige echt doeltreffende oplossingen voor cellulitis - en ze vergen veel tijd. Maar u kunt deze middelen een extra duwtje geven door etherische oliën te gebruiken.

Rozengeranium, het elixer voor de huid Gepubliceerd op 24/06/2015 - 17h18

De rozengeranium is bij parfummakers erg in trek om zijn zachte en zoete geur. Maar de plant wordt ook gewaardeerd om haar geneeskrachtige eigenschappen en rimpelwerende werking. Gebruikt in de vorm van etherische olie wordt de plant een echt elixer...

Meer artikels