PUBLICITÉ

Essentiële oliën, handig! Maar weet u hoe ze te gebruiken?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache op 15/03/2011 - 15h18
-A +A

Essentiële oliën hebben heel wat geneeskrachtige eigenschappen en kunnen goed van pas komen bij kleine dagelijkse kwaaltjes. Essentiële oliën van plantenextracten zijn op verschillende manieren te gebruiken. U kunt ze verstuiven, verdunnen of gebruiken in een massage. Maar weet u ook wat waarvoor dient? Doe de test. 

PUB

Bij kleine brandwonden:

Etherische olie de lavendel.

Etherische olie van lavendel geneest wonden. Ze is dus nuttig bij licht brandwonden of een lichte zonnebrand. Maar bij zwaardere brandwonden gebruikt u beter een speciale crème voor brandwonden van het type Biafine. Houd de verbrande zone wel eerst een tiental minuten onder koud stromend water.

 

Tegen acnepuistjes:

Etherische olie van de theeboom.

Deze etherische olie doodt bacteriën en werkt ontsmettend. Ze is interessant voor huidtypes met een lichte neiging tot acne. Deze etherische olie werkt ook verzachtend bij aft, kleine wondjes en blaren.

 

Tegen schimmel:

Etherische olie van de theeboom.

De etherische olie van de theeboom heeft schimmelwerende eigenschappen, maar ze doodt ook bacteriën, virussen en ze werkt ook ontsmettend.

 

Tegen muggen:

Etherische olie van lavendel.

Ook etherische olie van citroenkruid is hier perfect bruikbaar voor. Etherische olie van citroenkruid verjaagt de muggen trouwens niet alleen, ze verzacht ook eventuele steken.

 

Tegen herpes (koortsblaren):

Etherische olie van citroen.

Etherische olie van citroen heeft ontsmettende eigenschappen en is een goede remedie tegen herpes, een besmettelijke virale aandoening.

 

Bij hoofdpijn:

Etherische olie van munt.

Etherische olie van munt werkt pijnverlichtend en kikkert op. Het is ook een bekende remedie tegen wagenziekte. 

 

Bij spijsverteringsproblemen:

Etherische olie van munt.

Etherische olie van munt wordt gebruikt bij spijsverteringsproblemen, een opgeblazen gevoel en misselijkheid.

Bij pijnlijke darmen kunt u ook etherische olie van citroen en basilicum gebruiken.

 

Tegen nerveuze vermoeidheid en depressie:

Etherische olie van neroli.

Etherische olie van neroli of oranjebloesem is aangewezen bij angststoornissen, neerslachtigheid en bij nerveuze vermoeidheid en spanningen.

 

Bij een NKO-infectie:

Etherische olie van ravintsara.

Etherische olie van ravintsara is ook aangewezen bij slaapstoornissen.

 

Tegen stress en zenuwen:

Etherische olie van kamille.

Etherische olie van kamille werkt kalmerend en bevordert daardoor de slaap. U kunt de olie bijvoorbeeld in de slaapkamer verstuiven.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache op 15/03/2011 - 15h18

" Grand guide des huiles essentielles ", Alessandra Moro Buronzo, uitgeverij Hachette pratique ; « Bien vivre les huiles essentielles », Uitgeverij Saep.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Etherische oliën om muggen te bestrijden Geüpdatet op 17/07/2015 - 17h06

Muggen zijn vervelend. Ze steken, veroorzaken jeuk en ze kunnen ziektes overdragen. Sommige etherische oliën houden deze ongenode gasten van onze huid weg. Welke en hoe moet u ze gebruiken? Een overzicht van de meest doeltreffende etherische oliën me...

Cellulitis: denk aan etherische oliën! Gepubliceerd op 03/02/2016 - 10h57

Een gezonde voeding, regelmatig sporten en massages zijn de enige echt doeltreffende oplossingen voor cellulitis - en ze vergen veel tijd. Maar u kunt deze middelen een extra duwtje geven door etherische oliën te gebruiken.

De 7 weldaden van etherische olie van lavendel Gepubliceerd op 24/06/2015 - 17h28

Als u maar één olie zou mogen meenemen op reis, dan zou het etherische olie van lavendel moeten zijn. De olie wordt heel goed verdragen en heeft tal van toepassingen. Stop ze dus als de bliksem in uw vakantietoilettas voor het gezin. Zij is wondhelen...

Meer artikels