PUBLICITÉ

Erectiestoornissen: wat u moet weten

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 26/03/2013 - 10h43
-A +A

Erectiestoornissen, impotentie, erectie-insufficiëntie, ... : stuk voor stuk termen om eenzelfde probleem te beschrijven waarmee in België 43 % van alle mannen te maken krijgen tussen 40 en 49 jaar.

PUB

Enkele cijfers over erectiestoornissen

Erectiestoornissen worden in de eerste plaats gedefinieerd als het gedurende minstens 3 maanden aanhoudende onvermogen om een voldoende stevige erectie te krijgen en/of te behouden om bevredigende seksuele betrekkingen mogelijk te maken.

  • In Europa hebben 31 miljoen mannen last van erectiestoornissen, in 2025 zullen dat er 43 miljoen zijn.
  • Volgens 60 % van de ondervraagde mannen en vrouwen zijn erectiestoornissen eigen aan ouderdom, terwijl slechts 20 % van mening is dat het om een medisch probleem gaat.
  • Meer dan 50 % van de ondervraagde mannen en vrouwen denkt dat erectiestoornissen een probleem zijn van het koppel, aangezien het gevolgen heeft voor beide partners.
  • Slechts 15 % van de mannen met erectiestoornissen neemt medicatie.
  • Bij meer dan 80 % van de mannen boven de vijftig houden erectiestoornissen rechtstreeks verband met lichamelijke factoren of met een combinatie van lichamelijke en psychische factoren.


De vijanden van de erectie

In tegenstelling tot wat de meeste mannen denken, zijn erectiestoornissen zeker geen normaal ouderdomsverschijnsel.

Ze zijn meestal het gevolg van een ziekte, zoals:

  • diabetes,
  • hoge bloeddruk,
  • depressie,
  • nierinsufficiëntie...

Maar ook een ongezonde levensstijl kan er actief toe bijdragen: roken, slechte voeding en overgewicht, overmatig alcoholgebruik, … (Uit een recente studie is gebleken dat mannen die meer dan twee glazen wijn of bier drinken per dag, meer risico lopen op erectiestoornissen dan niet-drinkers).

Initialement publié par Claudine De Kock, gezondheidsjournaliste le 18/11/2003 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 26/03/2013 - 10h43

Informatierapport van de farmaceutische firma 'Eli Lilly', oktober 2003

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Diabetes en erectiestoornissen: wat is het verband? Gepubliceerd op 15/10/2012 - 10h22

Erectiele dysfunctie moet als een waarschuwingssignaal worden beschouwd . Mannen met erectiestoornissen hebben namelijk een verhoogd risico op cardiovasculaire ziektes. En diabetes zelf is al een cardiovasculaire risicofactor. Maar wist u dat erectie...

Meer artikels