PUBLICITÉ

Erectiestoornissen: een orale behandeling geniet de voorkeur

Gepubliceerd door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 22/03/2005 - 00h00
-A +A

Onlangs werd in ons land bij 1.000 patiënten, 217 huisartsen en 33 urologen een wetenschappelijke studie uitgevoerd over erectiestoornissen, de impact ervan op het seksleven en de verwachtingen inzake behandeling.

PUB

Al onder de 45 jaar

Hoewel erectiestoornissen vaker voorkomen bij oudere patiënten, is 12 % van alle Belgische mannen met erectieproblemen jonger dan 45 jaar. Hoe ouder ze worden, hoe meer ze af te rekenen krijgen met deze stoornis, waarvan ook de ernst toeneemt met de leeftijd. De gemiddelde leeftijd van de patiënten is 57 jaar. 24 % van de patiënten is ouder dan 65. 50 % van de jonge patiënten denkt dat hun probleem een psychologische oorzaak heeft, terwijl oudere patiënten het wijten aan een hartprobleem, diabetes of een te hoge cholesterol (58 %).De meeste patiënten hebben een duurzame relatie (langer dan tien jaar). Voor 93 % van hen is seksualiteit een wezenlijk onderdeel van hun relatie, ongeacht hun leeftijd.

Communicatieproblemen

49 % van de huisartsen en 72 % van de urologen verklaren uit eigen beweging het seksleven van de patiënt ter sprake te brengen. De patiënten daarentegen denken het tegendeel. 73 % beweert namelijk dat het meestal niet de arts is die het probleem aankaart. Ook al zijn jonge patiënten minder schuchter, 35 % van de patiënten heeft moeite om erover te praten met hun arts, terwijl 47 % liefst meteen een bekend geneesmiddel krijgt voorgeschreven dan hun probleem openlijk te bespreken. Erectiestoornissen blijven dus een taboeonderwerp.

Gepubliceerd door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 22/03/2005 - 00h00 "Une enquête sur la dysfonction érectile montre que les médecins et les patients préfèrent un traitement par voie orale" ("Uit een enquête over erectiestoornissen blijkt dat artsen en patiënten een orale behandeling verkiezen"), persbericht van Porternovelli, februari 2005.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Penisimplantaten? Geüpdatet op 07/12/2004 - 00h00

Zijn we na borst- en bilimplantaten nu ook toe aan gelijkaardige penisimplantaten? Absoluut niet! Het gaat hier niet om plastische, maar om functionele chirurgie die mannen hun verloren seksleven moet teruggeven...

Meer artikels