PUBLICITÉ

Erectieproblemen: vraag en antwoord

Gepubliceerd door Dr Catherine Solano op 06/06/2014 - 11h40
-A +A

Slappe penis, erectiepannes...
Hoe moet u met deze problemen omgaan? Wat valt eraan te doen? Moet u erover praten met uw partner en hoe?

Heel wat mannen hebben ons hierover vragen gesteld. De artsen van E-gezondheid antwoorden erop.

 

 

PUB

Ik heb last van een slappe penis, hoe krijg ik hem weer stijf?

Een slappe erectie is eigenlijk een onvolledige erectie. Dat kan te wijten zijn aan een gebrek aan seksuele opwinding, aan stress (stress doet de bloedvaten samentrekken), beschadigingen aan de bloedvaten, een hormonaal probleem, een gebrekkige doorstroom van de zenuwimpulsen in de zenuwen die voor de erectie instaan, enz.

Ik raad u aan om bij uw huisarts langs te gaan. Hij zal u onderzoeken en de oorzaak van het probleem proberen te achterhalen, zodat het behandeld kan worden.

Ik neem geneesmiddelen voor een betere erectie, maar ik heb er nooit over gesproken met mijn vriendin.

Mijn huisarts zegt dat dit fout is. Wat vindt u ervan?

U bent de enige die kan weten of het goed is of niet om uw partner over de behandeling te vertellen. Het is inderdaad vaak heel nuttig om samen naar de dokter te gaan en elkaar zo te kunnen steunen. Maar bij sommige koppels ligt zoiets moeilijker.

Sommige vrouwen snappen bijvoorbeeld niet zo goed hoe het mannelijke geslacht werkt en kunnen moeilijk aanvaarden dat hun man een pil slikt om een goede erectie te krijgen.

Het is dus niet fout, maar gewoon een keuze die afhangt van wat volgens u het beste en meest aangewezen is voor u beiden als koppel.

Mijn vrouw ging aan het huilen toen ik onlangs een ‘panne’ kreeg. Ze zei dat ik haar niet meer begeerde.

Hoe kan ik haar uitleggen dat het er niets mee te maken heeft?

Praat er met haar over, maar op een moment dat u allebei rustig en niet geëmotioneerd bent. Leg haar uit dat een man die niet meer naar zijn partner verlangt, ook niet begint aan een vrijpartij. Je kunt maar beginnen te vrijen als je er zin in hebt! En dat is bij u dus wel het geval, alleen wil uw lichaam niet mee.

Stel u daarnaast ook de vraag of uw algemene houding wel goed zit. Uw vrouw heeft er duidelijk behoefte aan om zich begeerd te voelen, en dat is niet zo. Allicht heeft het niet alleen met die ‘panne’ te maken, want als ik het goed begrijp is het maar één keer voorgevallen en ging het dus gewoon om een ‘incident de parcours’.
Waarom reageert ze zo fel op iets wat in de grond toch vrij banaal is? Waarschijnlijk omdat ze onvoldoende gelooft in haar verleidingskunst en/of uw verlangen naar haar. Probeer dat missende vertrouwen te voeden door haar wat meer te vertroetelen en af en toe een complimentje te maken. Vrouwen vinden dat belangrijk!

Ik voel dat mijn vrouw het vrijen mijdt sinds ik erectieproblemen heb.

Ik weet niet hoe ik er met haar over moet praten om die zieke plek weg te snijden.
 Wat raadt u me aan?

U zult de stap moeten zetten en erover moeten praten! Misschien kunt u haar gewoon iets zeggen zoals: «Ik heb de indruk dat we wat seksuele problemen hebben. Ik zou er graag voor naar de dokter gaan. Zou je met me willen meegaan?».

Die vraag lijkt banaal maar impliceert iets heel belangrijks, namelijk dat u graag een prettig seksleven met haar zou hebben. Dat u met andere woorden naar haar verlangt. En door het probleem in een medisch kader te plaatsen, is het makkelijker om het samen aan te pakken.

Ik krijg geen of bijna geen erectie meer.

Mijn vrouw denkt dat het aan de stress ligt. Volstaat dat als uitleg?

Stress kan heel zeker erectieproblemen verklaren.

Maar voor u zo’n veronderstelling maakt, moet u eigenlijk eerst een medische check-up laten doen, zeker als u vijftig bent of ouder. Een erectiestoornis kan namelijk ook aan andere factoren te wijten zijn die al dan niet met stress samengaan: verhoogde cholesterol, diabetes, overgewicht, roken, te weinig beweging, lager testosterongehalte, enz. Voor u aan stress denkt, moet u dus de andere mogelijke oorzaken van erectiestoornissen onderzoeken.

Gepubliceerd door Dr Catherine Solano op 06/06/2014 - 11h40
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Hoe om te gaan met stress op het werk? (Slot) Geüpdatet op 04/07/2006 - 00h00

In een vorig artikel zagen we dat stress op het werk op verschillende manieren tot uiting kan komen. Om te beletten dat uw gezondheid eronder gaat lijden en dat u in een spiraal van chronische ziekten belandt, is het belangrijk dat u ermee leert omga...

Meer artikels