PUBLICITÉ

Epileren à la carte

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidjsournaliste op 12/09/2017 - 16h08
-A +A

We hebben allemaal meer dan honderd miljoen haren verspreid over ons lichaam... Sommige zijn fijn en bijna kleurloos, andere zouden we maar wat graag kwijt zijn. De beste methodes om u thuis te epileren en van die lastige haren af te raken!

PUB

Epileren à la carte: scheerapparaat

Scheren - elektrisch of mechanisch (met een wegwerpmesje) - is praktisch. Het haartje wordt door het snijvlak aan de oppervlakte van de huid afgesneden. Enkele minuten volstaan voor een epilatie en het resultaat is de dag erop mooi en glad, vooral op de benen en oksels. Gebruik een mousse om de huid niet uit te drogen. Het nadeel van deze methode is dat de haartjes heel snel teruggroeien. Gebruik deze methode niet voor de bikinilijn, want het kan leiden tot uitslag (kleine puistjes) als gevolg van de irritatie van deze heel gevoelige zone.

Epileren à la carte: ontharingscrèmes

Deze methode wordt gebruikt voor de benen, de oksels en zelfs voor de bikinilijn. De producten die in de handel te krijgen zijn, worden steeds zachter. Leg er een dikke laag van op de te behandelen zone en wacht vijf tot tien minuten. De crème lost het haartje aan de oppervlakte van de huid op. Dat wordt verwijderd door de zone zorgvuldig te spoelen met koud water, zonder zeep maar met een klein spateltje of een spons dat mee geleverd wordt in de kit. De methode is pijnloos en gaat relatief snel en efficiënt voor heel korte haartjes. Het effect houdt ongeveer drie dagen.

Epileren à la carte: was

De was mag warm, lauw of koud zijn (in de vorm van vooraf bereide bandjes of lintjes) en is zowel in een schoonheidsinstituut als thuis te gebruiken. Dit is de meest efficiënte methode, omdat het haartje volledig - de wortel incluis - wordt uitgerukt en de huid daardoor langer glad blijft (drie weken). De methode kan worden gebruikt voor de benen, de oksels en de bikinilijn. De huid moet vooraf gereinigd worden en goed droog zijn. Wees voorzichtig met kleine oneffenheden (puistjes, schoonheidsvlekken, wratten, enz.), want die kunnen geïnfecteerd raken.

Epileren à la carte: elektrisch epileertoestel

Elektrische epileertoestellen worden tegenwoordig in de grootwarenhuizen verkocht. Ze worden almaar efficiënter. Afhankelijk van het merk en het model zijn ze uitgerust met schijven, tangetjes, rubbertjes, spiralen of roterende linten die het haartje vastgrijpen en het dan met één korte ruk uittrekken. Het effect is ongeveer vergelijkbaar met dat van was, het gebruik met dat van het elektrisch scheren. Het epileren moet gebeuren tegen de richting in van de stand van de haartjes, dat is van onderen naar boven voor de benen. Het gebruik voor de bikinilijn is pijnlijk (de huid is er erg dun), hetzelfde geldt ook voor de oksels.

Initialement publié par Emilie Veyretout, Schoonheidsjournaliste le 23/12/2011 - 20h11 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidjsournaliste le 12/09/2017 - 16h08
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Hoe epileer je waar? Geüpdatet op 10/07/2007 - 00h00

Laser, scheermesje, epileercrème, elektrisch scheerapparaat, warme was, koude was, er zijn heel wat epileermiddelen, maar weet u ook welk middel het best past bij welke lichaamsplek? Het maken van een goede keuze is niet onbelangrijk.

Epilatie van de bikinilijn: welke methode moet u kiezen? Gepubliceerd op 09/06/2015 - 16h44

Scheren, epileren en depileren . Dit zijn de drie mogelijkheden om van onze ontsierende haartjes af te raken zonder dat u naar een dermatoloog of schoonheidsspecialiste moet. Maar als het om de epilatie van de bikinilijn gaat, zijn ze niet allemaal e...

Epilatie: Twijfels over een methode Geüpdatet op 08/06/2009 - 00h00

Enzymatische afbraak is in trek in de Verenigde Staten. Zal deze methode de laserbehandeling onttronen? Volgens de fabrikant, volstaat een beetje gel om onze benen definitief glad en mooi te krijgen. Toch heerst nog veel twijfel wat de beloften van d...

Laser-epilatie voor een huid zonder haartjes Geüpdatet op 06/04/2009 - 00h00

Sinds de officiële goedkeuring van de eerste toestellen, dertien jaar geleden, kende laser-epilatie een steeds groeiend succes. Deze techniek wordt tegenwoordig door heel wat mensen toegepast.

Meer artikels