PUBLICITÉ

Epilatie van de bikinilijn: welke methode moet u kiezen?

Geüpdatet door Elise Dubuisson, gezondheidsjournaliste op 09/06/2015 - 16h44
-A +A

Scheren, epileren en depileren.

Dit zijn de drie mogelijkheden om van onze ontsierende haartjes af te raken zonder dat u naar een dermatoloog of schoonheidsspecialiste moet. Maar als het om de epilatie van de bikinilijn gaat, zijn ze niet allemaal even goed.
Dat is een gevoelige zone!

PUB

Van traditionele epilatie naar integrale bikini

Misschien epileert u uw bikinilijn gewoon om die paar haartjes boven uw broekje weg te krijgen. Of misschien wil u een Braziliaans streepje of volledige epilatie omdat u een hekel hebt aan die haartjes. U kunt in elk van die gevallen kiezen tussen drie heel verschillende technieken:

 • Scheren met een wegwerpscheermesje of elektrisch scheren,
 • Epileren met was of elektrisch epileren,
 • Depileren met een ontharingscrème.

Deze technieken hebben misschien al hun diensten bewezen op uw benen, met een korter of langer durend effect. Maar de bikinilijn is een kwetsbaardere zone. Daarom willen we deze methodes hier in detail bekijken.

In tegenstelling tot de relatief dikke huid van onze benen of dijen is de buitenhuid van de pubis en de schaamlippen dunner en brozer. Er kunnen dus makkelijker infecties optreden bij sneetjes of scheurtjes.

Scheren, epileren, depileren: welke methode te kiezen voor de bikinilijn?

 • Scheren:
  Dat is de makkelijkste techniek. Ze is ook compleet pijnloos en enorm populair. Het enige nadeel is dat de haartjes al na korte tijd terugkeren.
  En er is nog iets: het scheren zelf is dan wel pijnloos, maar de teruggroei is dat veel minder en zorgt voor onaangename jeuk. Dat komt omdat de nieuwe haartjes dikker zijn. Als u toch voor deze oplossing gaat, doe dan alleen de zone van pubis en scheer zeker niet in de buurt van de schaamlippen. Het risico op wondjes – en dus op een infectie – is er te groot.
 • Epilatie met was:
  Dat is zonder meer de beste optie voor een schone huid! Het epileren wordt door veel vrouwen weliswaar als erg pijnlijk ervaren – vooral in de buurt van de schaamlippen – maar de haartjes groeien niet zo snel terug.
  De nieuwe haartjes zijn ook zachter en de zone wordt geleidelijk aan makkelijker en minder pijnlijk om te epileren. Een tip: laat de epilatie doen door een deskundige, want de bikinilijn is geen makkelijk te bereiken zone.
 • Elektrische epilatie:
  Dit is nog pijnlijker dan de epilatie met was en kan tot scheurtjes in de huid leiden. De techniek kan boven de pubis gebruikt worden, maar wordt afgeraden voor de zone dichter in de buurt van de schaamlippen.
 • Depileren:
  Dit is geen optie voor de bikinilijn! Depileercrèmes bevatten chemische bestanddelen die zeker niet in contact mogen komen met het vaginale slijmvlies. Ze zijn heel agressief en kunnen onaangename irritatie geven (en dus infecties).

Initialement publié par Elise Dubuisson, gezondheidsjournaliste le 03/07/2012 - 00h00 et mis à jour par Elise Dubuisson, gezondheidsjournaliste le 09/06/2015 - 16h44
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Integraal epileren: voor of tegen? Gepubliceerd op 09/06/2015 - 16h41

Integraal epileren is in de mode, vooral bij jongeren wordt ze almaar populairder. Maar is zo’n integrale epilatie echt wel een goed idee?

Hoe epileer je waar? Geüpdatet op 10/07/2007 - 00h00

Laser, scheermesje, epileercrème, elektrisch scheerapparaat, warme was, koude was, er zijn heel wat epileermiddelen, maar weet u ook welk middel het best past bij welke lichaamsplek? Het maken van een goede keuze is niet onbelangrijk.

Laser-epilatie voor een huid zonder haartjes Geüpdatet op 06/04/2009 - 00h00

Sinds de officiële goedkeuring van de eerste toestellen, dertien jaar geleden, kende laser-epilatie een steeds groeiend succes. Deze techniek wordt tegenwoordig door heel wat mensen toegepast.

Het gezicht epileren: ook mannen zijn geïnteresseerd! Gepubliceerd op 09/06/2015 - 16h46

Beharing neemt toe naarmate men ouder wordt en toch zijn het vooral jonge mannen die een beroep doen op gezichtsepilatie . Ze zijn gevoeliger voor die haartjes , die ze onesthetisch vinden. Wat zijn wat epilatie betreft de belangrijkste vragen van de...

Meer artikels