PUBLICITÉ

Enkele goede redenen om tijd te maken voor een lunchpauze

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 15/03/2017 - 12h42
-A +A

Meer dan de helft van de Belgen last ‘s middags een pauze in. Wat  doen ze tijdens die werkonderbreking midden op de dag? Met wie en wat eten ze? De voordelen van zo’n pauze beginnen alvast stilaan door te dringen: op het vlak van voeding, maar ook sociaal, qua welbevinden, ontspanning, enz.

PUB

Waar dient een middagpauze voor?

In april 2016 voerde de groep Edenred-Ticket Restaurant in veertien landen een studie uit. Zo’n 2600 mensen nam eraan deel. Volgens de studie neemt 54% van de Belgen een echte lunchpauze, dat wil zeggen een onderbreking van meer dan dertig minuten. Ter vergelijking: bij de Britten doet 27% dat, bij de Amerikanen 36% en bij de Duitsers 57%. De Fransen zijn met 77% de recordhouders.

Die werkonderbreking midden op de dag wordt door meer en meer mensen gebruikt om aan sport te doen of om boodschappen te doen terwijl ze een broodje naar binnen werken. Maar de doorsnee werknemer neemt in zijn pauze nog altijd een traditionele maaltijd, aan tafel.

De lunchpauze: met wie?

De lunchpauze is in de eerste plaats een moment van ontspanning (voor 56% van de ondervraagde personen) en gezellig samenzijn. De pauze wordt inderdaad vaak gedeeld met collega’s. Sommige werknemers gaan over de middag zelfs naar huis om samen te zijn met hun familie. 

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 15/03/2017 - 12h42
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Hoe bereken ik mijn BMI en mijn ideale gewicht? Gepubliceerd op 23/02/2017 - 11h47

Iedereen controleert zijn gewicht op de weegschaal, met meer of minder bezorgdheid al naargelang het gewicht normaal of te hoog is. Elk van ons heeft ook een ideaal gewicht, dat is het gewicht dat past bij onze lengte. Dat ideale gewicht is een van d...

Belgen en water: een storm in een glas water! Geüpdatet op 14/06/2005 - 00h00

De Belg weet niet goed wat water is. Hij maakt zelden een weloverwogen keuze... Hij weet niet dat elk water verschillend is en leest bovendien amper de etiketten. Kortom, hij verdiept zich niet erg in al die flessen water...

Groenten en kinderen: een gebruiksaanwijzing! Geüpdatet op 11/03/2008 - 00h00

Dat eet ik niet. Het is vies!', zo laten kinderen zich vaak uit als er broccoli, spinazie of witloof op tafel komt. Er zijn redenen waarom kinderen geen groenten willen eten, maar er zijn ook redenen waarom men die redenen moet kunnen overstijgen.

Meer artikels