PUBLICITÉ

Endometriumpoliep

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Gezwelachtige aandoening van de baarmoederslijmvliezen, gekenmerkt doordat de woekering met een steel aan het slijmvlies blijft verbonden. Het vormsel is in het algemeen goedaardig maar kan soms kwaadaardig ontaarden. Wanneer het oppervlak van een poliep stukgaat, treedt er meestal zweervorming op, hetgeen met bloedverlies gepaard gaat.
De endometrium polyp wordt beschouwd als een goedaardige uitwas van het slijmvlies van de baarmoeder die aanleiding geeft tot abnormaal bloedverlies. De poliep wordt chirurgisch verwijderd en daarna microscopisch onderzocht om een kwaadaardige aandoening uit te sluiten.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Diepe endometriose Geüpdatet op 22/03/2017 - 10h30

Endometriose wordt gekenmerkt door de abnormale ontwikkeling van slijmvliesweefsel van het endometrium buiten de baarmoeder. Normaal zit dat slijmvlies alleen in de baarmoeder. Onder invloed van de hormonale schommelingen wordt dit slijmvlies dikker...

Baarmoederfibromen: moeten ze worden verwijderd en hoe? Gepubliceerd op 07/01/2014 - 17h16

Baarmoederfibromen zijn goedaardige tumoren. Ze kunnen heel talrijk zijn en vaak ook vrij groot zijn. Maar behalve deze twee overwegingen hangt de beslissing om in te grijpen vooral af van de risico's op complicaties.

Menopauze: tibolon, een aparte aanpak Geüpdatet op 19/06/2007 - 00h00

Tibolon is een geneesmiddel dat aangewezen is voor de behandeling van de menopauze. Het verschilt duidelijk van de hormonale substitutietherapie van de menopauze (HST) en is door zijn aparte eigenschappen een alternatief in de bestrijding van overgan...

Meer artikels