PUBLICITÉ

Encopresis

Mise à jour le 20/01/2011 - 16h24
-A +A

PUB

Ledigen van de endeldarm (defecatie) op daartoe niet bestemde plaatsen (bijvoorbeeld in de kleding, op de vloer, in bed) al dan niet opzettelijk. De leeftijd is ten minste vier jaar of een vergelijkbaar ontwikkelingsniveau.
Het gedrag is niet uitsluitend het gevolg van de directe fysiologische effecten van een middel (bijvoorbeeld laxantia) of een somatische aandoening, met uitzondering van het mechanisme dat obstipatie met zich meebrengt.
Niet-organische encopresis
De toestand kan een abnormale voortzetting betekenen van normale kinderlijke incontinentie, of een verlies van continentie na reeds verworven sfinctercontrole, of de opzettelijke productie van feces op niet geëigende plaatsen ondanks normale fysiologische sfinctercontrole. De situatie kan deel uitmaken van een gedragsstoornis.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 20/01/2011 - 16h24
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Een pak voor de broek verhoogt de agressiviteit Geüpdatet op 19/04/2010 - 00h00

Men hoort wel eens beweren dat een kind af en toe een pak voor de broek geven, geen kwaad kan als het verdiend is. Maar is dat wel waar? Een recent Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat lijfelijke straffen de agressiviteit van de kinderen alleen...

Meer artikels