PUBLICITÉ

Ellaone: de nieuwe morning-afterpil is verkrijgbaar

Gepubliceerd door Elise Dubuisson, gezondheidsjournaliste op 19/10/2009 - 00h00
-A +A

De nieuwe morning-afterpil, doeltreffend tot 5 dagen na onbeschermde geslachtsgemeenschap, is uitsluitend op recept verkrijgbaar. Een woordje uitleg over de uitwerking, de ongewenste bijwerkingen en de bijzondere kenmerken van deze morning-afterpil.

PUB

Een morning-afterpil die doeltreffend is tot 5 dagen na onbeschermde geslachtsgemeenschap


Na de klassieke morning-afterpil, is nu Ellaone verkrijgbaar: deze noodpil is doeltreffend tot 5 dagen na een onbeschermd seksueel contact of na falen van een andere anticonceptiemethode. Bij de gewone morning-afterpil, was dat slechts drie dagen. Het is nochtans aan te raden deze pil zo snel mogelijk in te nemen, wat haar doeltreffendheid alleen maar ten goede kan komen.

De nieuwe pil uitsluitend op recept verkrijgbaar


Een bijzonder kenmerk van deze nieuwe noodpil is dat u voor een voorschrift naar uw arts moet gaan: ze is inderdaad uitsluitend op recept verkrijgbaar. Ze kan op elk ogenblik van de menstruele cyclus ingenomen worden. Het is echter aanbevolen om zeker niet meer dan eenmaal per cyclus een beroep te doen op Ellaone. Opgelet: indien u binnen drie uur na inname van deze pil moet braken of last hebt van hevige diarree, dan moet u een tweede tablet innemen!

Gepubliceerd door Elise Dubuisson, gezondheidsjournaliste op 19/10/2009 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Zes vragen over de morning-afterpil Gepubliceerd op 28/11/2011 - 15h49

Weet u alles wat u moet weten over de morning-afterpil of de zogenaamde noodpil? Op een ochtend dat de angst u plots naar de keel grijpt, is ze een kostbare hulp. Maar ze moet wel juist worden gebruikt om doeltreffend te zijn.

De morning-afterpil, hoe werkt dat? Gepubliceerd op 09/01/2012 - 15h58

De morning-afterpil mag 's slechts uitzonderlijk worden gebruikt en is niet steeds efficiënt, maar hoe eerder men ze inneemt, hoe groter de kans op succes... Geslachtsgemeenschap zonder enige bescherming, verkeerd gebruik van het condoom (opgelet voo...

Ik heb mijn pil vergeten te nemen. Wat nu? Gepubliceerd op 24/01/2012 - 12h18

Wat moet u doen als u vergeten hebt uw anticonceptiepil te nemen? Wat zijn hiervoor de basisregels? Zijn er periodes waarin het risico op een zwangerschap groter is dan op andere dagen? Wanneer moet u de noodpil of morning-afterpil nemen?

Wanneer moet u een beroep doen op de morning-afterpil? Gepubliceerd op 18/01/2011 - 12h29

De morning-afterpil is een anticonceptiemiddel dat gebruikt wordt na een seksueel contact dat zou kunnen leiden tot een (ongewenste) zwangerschap. Deze pil wordt bij voorkeur meteen na het vrijen genomen. Op deze manier wordt de zwangerschap meteen b...

Meer artikels