PUBLICITÉ

Einde van de menstruatiecyclus = koopwoede!

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 25/11/2016 - 12h01
-A +A

Stemmingswisselingen, hoofdpijn, neerslachtigheid, slaapproblemen... Aan dit rijtje van symptomen die het begin van de maandstonden aankondigen, kan nog een ander, ietwat apart symptoom worden toegevoegd: de dwangmatige drang om te kopen!

PUB

Koopwoede?

Een heuse koopwoede - op één en dezelfde dag vallen voor een paar pumps, een leren rok en twee of drie topjes, het overkomt ons allemaal wel eens en we zijn er ook niet altijd trots op. Maar als het een geruststelling mag zijn - en vertel het maar aan uw partner die verstijft als u met al die pakjes thuiskomt -, het is uw schuld niet. Het is de schuld van uw hormonen! Volgens een recente studie van de British Psychological Society lopen vrouwen 10 dagen voor hun maandstonden extra veel kans om gegrepen te worden door een drang om te kopen.

Shoppen boven het budget

De studie werd uitgevoerd bij 443 vrouwen tussen 18 en 50 en peilde naar hun koopgedrag. Het besluit: ongeveer twee derde van de deelnemende vrouwen die in de laatste fase van hun cyclus zaten, gaven toe één of twee dwangmatige aankopen te hebben gedaan. Sommigen bekenden zelfs dat ze hun budget met bijna 300 euro overschreden hadden! Een deel van deze vrouwen verklaarde ook er achteraf spijt van te hebben gehad.

Initialement publié par Aurélie Bastin, Gezondheidsjournaliste le 04/05/2009 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 25/11/2016 - 12h01

British Psychological Society

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Meer artikels