PUBLICITÉ

De eikel van de penis maakt de penetratie aangenamer

Geüpdatet door Dr. Catherine Solano, arts-seksuologe op 27/10/2014 - 14h54
-A +A

Tijdens de geslachtsgemeenschap vult de penis zich met bloed en wordt hij zeer hard.

Tegelijk is hij uitgerust met een natuurlijke schokdemper, kwestie van de partner geen pijn te doen: de eikel van de penis

PUB

De penis heeft een schokdemper nodig

Die schokbreker is de eikel van de penis.
Zelfs bij een volledige erectie blijft de eikel zacht, rond en veel minder hard dan de rest van de penis. Er stroomt bloed door, maar met lage druk, wat de eikel een sponsachtige consistentie bezorgt.

Dat alles is het werk van de natuur. De eikel ligt namelijk in het verlengde van het zogenaamde sponsachtig lichaam, de erectiele zone van de penis die zich tijdens de erectie onderaan bevindt. Deze cilinder staat volledig onder lage druk, van de basis van de penis tot de eikel.

De eikel fungeert als schokbreker bij de penetratie, terwijl de sponsachtige lichamen de urethra beschermen

En als de eikel fungeert als schokbreker bij de penetratie, dient de lengte van de sponsachtige lichamen om de urethra te beschermen, de buis waarin het sperma vervoerd wordt. De urethra bevindt zich immers in het midden van het sponsachtig lichaam. Als u met een vinger op het sponsachtig lichaam of op de eikel drukt, bieden ze geen weerstand - zelfs niet bij een volledige erectie - en kunt u ze wat induwen. Zodra u uw vinger wegdoet, stroomt er opnieuw bloed door. Het heeft zowat de consistentie van een spons; vandaar de naam sponsachtig lichaam.

Een penis in erectie is dan ook tegelijk stevig en zacht

De bovenkant is uitgerust met zwellichamen die hard worden, waardoor hij stijf wordt en penetratie mogelijk wordt. De onderkant bevat een soepeler zwellichaam, met in het verlengde daarvan de eikel, die als schokdemper fungeert bij de penetratie.

Precies daarom is de eikel zo aangenaam, zowel voor de man als voor de vrouw!

Ons lichaam bezit tal van vaak onvermoede kwaliteiten die ook heel belangrijk zijn, want kennis en begrip ervan zijn de eerste stappen naar welzijn….

Initialement publié par Dr. Catherine Solano, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste le 12/08/2003 - 00h00 et mis à jour par Dr. Catherine Solano, arts-seksuologe le 27/10/2014 - 14h54
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Hoe kan een penis ademhalen? Gepubliceerd op 17/03/2014 - 17h19

Het mannelijk geslachtsorgaan moet net zoals alle andere organen voorzien worden van zuurstof. Die taak is weggelegd voor de slagaders. Maar de zwellichamen in de penis krijgen pas zuurstof wanneer die in erectie is. In rust heeft de penis eerder een...

De clitoris: juist of fout Geüpdatet op 31/08/2009 - 00h00

De clitoris is een orgaan dat in het verleden maar weinig aandacht heeft gekregen in wetenschappelijke kringen. Vandaar ook dat het maar bitter weinig bekend is, niet alleen bij artsen en chirurgen, maar ook bij mannen en vrouwen. Wat weet u over dez...

Hoe is peniskanker op te sporen? Geüpdatet op 10/09/2014 - 09h33

Peniskanker is een zeldzame kanker, al neemt het aantal gevallen toe. Op welke symptomen moet u letten? En speelt hygiëne een rol in de ontwikkeling van deze mannelijke kanker?

Meer artikels