PUBLICITÉ

Eet u gezond tijdens de winter!

Geüpdatet door Stéphanie Koplowicz, gezondheidsjournaliste op 03/11/2016 - 11h45
-A +A

Wacht niet tot plots virussen en andere bacteriële infecties toeslaan, maar wapen u met mes en vork tegen winterkwalen.

Heel wat producten versterken immers uw immuunsysteem dankzij hun rijkdom aan vitamines en mineralen.

PUB

Eet gezond, zeker in de winter

Als algemeen principe geldt: een evenwichtige en afwisselende voeding. Toch kunt u de voorkeur geven aan bepaalde eetwaren die uw afweer tegen winterkwaaltjes verhogen.

Vitamine C: de ster van de winter

Vitamine C heeft haar gelijke niet als "weerstandverhoger". Ze is dan ook een uitstekend hulpmiddel om infecties te bestrijden. Ze is trouwens ook bijzonder aan te raden voor rokers. Rokers hebben immers heel vaak een tekort aan vitamine C, aangezien tabak deze vitamine vernietigt.

De belangrijkste bronnen van vitamine C zijn fruit (citrusvruchten, kiwi, zwarte bes, guave,…), peterselie en bladgroenten (sla, kool, paprika, zuring,…).

Initialement publié par Isabelle Eustache, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste le 09/11/2004 - 00h00 et mis à jour par Stéphanie Koplowicz, gezondheidsjournaliste le 03/11/2016 - 11h45
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Wie lente zegt, zegt vitamines... Gepubliceerd op 18/03/2014 - 09h32

Sommigen onder ons starten met hun traditionele vitaminekuur, kwestie van hun energie en vitaliteit terug te vinden bij het begin van de lente. Maar waartoe dienen die fameuze vitamines? En in welke producten vind je ze precies terug? Een kort overzi...

Thee? Nee dank u, niet nu ... Geüpdatet op 28/10/2008 - 00h00

Thee is een heerlijke drank, en goed voor de gezondheid…. Op voorwaarde dat men hem op het juiste moment drinkt. Als u een kopje thee drinkt bij de maaltijd, dan vermindert u de capaciteit van het organisme om ijzer op te nemen uit de voeding.

Vlees in al zijn vormen Geüpdatet op 10/05/2010 - 00h00

Vlees ligt vandaag onder vuur. Wat is er van aan van die kritiek? Moeten we vlees uit onze voeding schrappen of volstaat het om er wat minder van te eten? Wat moeten we weten over vlees ?

Meer artikels