PUBLICITÉ

Eet 's winters bananen!

Geüpdatet door Stéphanie Koplowicz, gezondheidsjournaliste op 23/11/2012 - 12h41
-A +A

De warme dagen zijn voorbij en met het mooie weer verdwijnt ook het zomerfruit. Waarom zou u vanaf nu dan geen lekkere banaan bij uw dagelijkse aanbevolen portie fruit stoppen?

Bananen gaan verkoudheden tegen, stress, constipatie, zweren en nogal wat andere kwalen. 

 

PUB

De Belgen en bananen: het kan beter!

Bananen hebben heel wat voordelen. Ze zijn makkelijk mee te nemen, te bewaren en op te eten. Bovendien zijn ze in de winkels en op de markt te krijgen op een moment dat andere fruitsoorten stilaan verdwijnen, de citrusvruchten niet meegerekend... Toch horen de Belgen niet bij de grootste bananenliefhebbers van Europa. De onderstaande informatie kan u misschien op andere gedachten brengen.

De goede eigenschappen van de banaan

  • De banaan is een belangrijke bron van vitamine C. Deze vitamine is onontbeerlijk voor een goede werking van ons immuunsysteem en de herstelmechanismen van het lichaam.
  • Bananen bevatten ook veel ijzer, onmisbaar voor de aanmaak van hemoglobine in het bloed, en helpen zo het risico op bloedarmoede tegen te gaan. Het hoge gehalte aan kalium in de vrucht werkt bloeddrukregulerend en vermindert op die manier de cardiovasculaire risico's.
  • Bananen bevatten ook serotonine, het gelukshormoon bij uitstek, en in deze periode van grijze lucht en gebrek aan licht kunnen we dat wel gebruiken! De vitamine B6 in bananen regelt dan weer het glucosegehalte in het bloed, dat een weerslag heeft op onze gemoedstoestand. 
  • En de lijst met gunstige effecten is nog lang niet af: bananen hebben ook een kalmerend effect op brandend maagzuur, ze kunnen helpen tegen ochtendmisselijkheid en een kater. 
  • Misschien verrassend: wie wil stoppen met roken doet er goed aan om bananen te eten. De vitamines B6 en B12 die ze bevatten, en de dosis magnesium, helpen het lichaam herstellen van de effecten die ontstaan door nicotinegebrek.

Het klopt weliswaar dat bananen nogal calorierijk zijn (ongeveer 100 calorieën per 100 gram), maar ze leveren ook vezels en andere belangrijke elementen voor ons lichaam. Kortom als tussendoortje zijn ze de ideale bondgenoot...

Initialement publié par C. De Kock, gezondheidsjournaliste le 26/12/2006 - 00h00 et mis à jour par Stéphanie Koplowicz, gezondheidsjournaliste le 23/11/2012 - 12h41

Persbericht "Bananen: een natuurlijke remedie tegen winterkwaaltjes!, 29 november 2006, CORBANA en de bananen van Costa Rica.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Wie lente zegt, zegt vitamines... Gepubliceerd op 18/03/2014 - 09h32

Sommigen onder ons starten met hun traditionele vitaminekuur, kwestie van hun energie en vitaliteit terug te vinden bij het begin van de lente. Maar waartoe dienen die fameuze vitamines? En in welke producten vind je ze precies terug? Een kort overzi...

Een hart voor de artisjok... Geüpdatet op 24/05/2005 - 00h00

Mei is traditioneel de artisjokmaand. Een kleine, maar tegelijk bijzonder voedzame groente. Laat u dus niet ontmoedigen door de 'moeilijke' bereiding en consumptie, die voor u misschien meer wegheeft van 'eetgymnastiek'...

Evenwichtige afslankmenu's van november - n°13 Geüpdatet op 20/11/2007 - 00h00

De onderstaande recepten bevatten weinig vet en zijn dus licht. Het brood, dat onmisbaar is, levert de koolhydraten die nodig zijn voor het evenwicht. Meteen hebt u een antwoord op de eeuwige vragen: " Wat gaan we vandaag eten? " en " Hoe stel ik een...

Meer artikels