PUBLICITÉ

Eerste siëstabar in Brussel opent de deuren. En wat doet u?

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 06/10/2014 - 12h25
-A +A

Binnenkort opent in de Europese wijk de eerste siëstabar van het land de deuren.

Er worden diverse types zetels en bedden aangeboden zodat iedereen zijn gading vindt. Er zijn ook verschillende tarieven.

Maar is het echt de best mogelijke oplossing?

PUB

Een siëstabar, een goed idee?

Een middagdutje doet deugd, dat is bewezen. Dus zal elk initiatief dat het stimuleert wel positief zijn. Na een siësta zijn we productiever en meer ontspannen. Ook onze nachtrust is beter als we overdag een dutje kunnen doen.

Maar wie bar zegt, zegt ook betalen. De rekening in de siëstabar verschilt afhankelijk van de gekozen plaats. Er zijn diverse soorten ligbedden, bij sommige wordt ook massage aangeboden, muziek, enz.  De duurste formule kost 17 euro voor een kwartier. Dat is al bij al toch niet goedkoop. Een middagdutje hoort te ontspannen, maar het idee dat er per kwartier te betalen valt, kan de feestvreugde misschien wel wat dempen…

 

Hoe doe je een siësta?

Is de siëstabar een goede uitvinding of gewoon een modieus ideetje? Het is moeilijk te zeggen; de bar gaat vandaag open, pas over een paar maanden zal duidelijk zijn of het ook duurzaam is en aanslaat.
Dat we allemaal baat hebben bij een siësta is wetenschappelijk dan weer zwart op wit bewezen. En er wordt in onze omgeving ook almaar meer op ingespeeld. De grotere flexibiliteit op het werk, veranderlijke uren of ploegenarbeid, het thuiswerk dat almaar meer wordt ingevoerd en beter aanvaard wordt… Dankzij al die initiatieven is er vandaag veel meer dan vroeger plaats voor een dutje na de middagpauze.

Ook bij werknemers op kantoor zijn er die er iets op vinden. Wie een aparte ruimte heeft, kan gewoon even de deur op slot doen. Voor mensen die in een open kantoorruimte  werken of hun bureau moeten delen met collega’s, is het al wat ingewikkelder maar toch ook niet onmogelijk. Er zijn mensen die gewoon achter hun scherm enkele minuten hun ogen dichtdoen of voor een paar minuten verdwijnen naar een leegstaande vergaderzaal of een andere gemeenschappelijke ruimte.

Doet u graag een middagdutje? Welke oplossingen hebt u gevonden?

Post gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 06/10/2014 - 12h25
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Siësta verlengt leven Gepubliceerd op 13/04/2015 - 11h21

Uit een studie blijkt nog maar eens welke gunstige invloed een middagdutje op onze gezondheid heeft. Wie een siësta houdt, beschermt het hart en de bloedvaten, en loopt 37% minder kans op dodelijke hart- en vaataandoeningen! Zulke overtuigende cijfer...

Is een middagdutje gezond? Gepubliceerd op 28/07/2014 - 12h15

De opvatting dat een middagdutje af te raden is als we 's nachts goed willen slapen, lijkt wetenschappelijk niet te kloppen. Integendeel: een uiltje vangen, verhoogt onze dagelijkse slaapduur en verbetert bovendien de intellectuele prestaties…

Een middagslaapje kan echt geen kwaad Geüpdatet op 14/08/2007 - 00h00

De overtuiging dat een middagslaapje moet vermeden worden indien men 's nachts goed wil slapen, schijnt wetenschappelijk onjuist te zijn. Integendeel, een kleine siësta in de loop van de namiddag verhoogt het aantal uren slaap en verbetert daarbij oo...

Meer artikels