PUBLICITÉ

Eerst een peeling, dan hydrateren: de beautytip nr 1!

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 08/07/2008 - 00h00
-A +A

Alle deskundigen zijn het erover eens: een peeling zorgt ervoor dat de actieve bestanddelen die men daarna aanbrengt op de huid beter penetreren en meer doeltreffend zijn. Maar waarom is dat zo? En hoe werkt een peeling?

PUB

Mechanische of chemische peeling?

Het doel van elke peeling is het weggommen van een klein dun laagje van de huid. Dat laagje bestaat uit keratine maar bevat ook onzuiverheden die op de huid neerslaan zoals dode cellen, restanten van pollutie, enz. Er zijn twee manieren om dat laagje te verwijderen:
- Een mechanische peeling: men brengt een crème of een product met kleine schurende deeltjes (zand- of zoutkorrels, stukjes van een fruitpit of synthetische knikkertjes) aan op de huid en men 'gomt'! Deze methode heeft het voordeel dat men zelf doseert hoe ingrijpend (of agressief) de behandeling is, rekening houdend met de gevoeligheid van de huid.
- Een chemische peeling: u brengt een crème aan met actieve bestanddelen die het dunne oppervlakkige huidlaagje verwijderen. Dat is bijvoorbeeld het geval bij producten met fruitzuren.

Wat is het nut van een peeling?

Een chemische of mechanische peeling maakt de huid soepeler omdat het de dode en inactieve cellen verwijdert die op de huid zitten. Hydraterende producten of producten met een meer specifieke werking (rimpelwerend, voedend, enz.) die daarna aangebracht worden kunnen beter penetreren waardoor ze doeltreffender zijn. Bovendien is een peeling een beetje agressief, zonder schade aan te richten, zodat de huid gestimuleerd wordt op het vlak van celvernieuwing en doorbloeding. Het gevolg? De huid straalt meer en oogt jonger.

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 08/07/2008 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Een gezonde en frisse huid, dag in dag uit Gepubliceerd op 22/12/2014 - 16h12

Het is vaak nog wachten tot de grote vakantie om de huid van een teint te voorzien die de trekken van vermoeidheid wegneemt. Redenen genoeg voor een goed voornemen: de huid reinigen zoals het hoort.

Huidverzorging: goede ideeën en misvattingen Gepubliceerd op 22/05/2012 - 12h10

Bent u goed in het verzorgen van uw huid? Welke zijn de goede ideeën en welke zijn de fabeltjes in verband met de beste manier om de huid te hydrateren , de frequentie van peelings , de keuze van een reinigingsproduct, verzorgingsolie of huidcrème?

Meer artikels