PUBLICITÉ

Een ziekteverzekering voor honden en katten

Gepubliceerd door Anne Pensis, Dierenarts op 13/07/2009 - 00h00
-A +A

Net als wijzelf blijven ook onze huisdieren niet gespaard van kleine of soms zware gezondheidsproblemen en die leiden vaak tot onverwachte en moeilijk te dragen kosten. Om gerustig met dat soort situaties om te gaan kunt u een verzekering afsluiten voor uw gezelschapsdier!

PUB

Het budget voor uw hond of kat


Heel wat gezinnen hebben tegenwoordig een hond en/of een kat in huis. Deze gezelschapsdieren kosten geld. Behalve voedsel en attributen die nodig zijn voor hun welzijn hebben ze ook dierengeneeskundige verzorging nodig om gezond te blijven. De te voorziene kosten, zoals het jaarlijkse onderzoek, de vaccins, de middelen tegen wormen en andere parasieten, vormen op zich al een niet onaanzienlijk budget. Soms moet een huisdier ook verdoofd worden bij het verwijderen van tandsteen of bij een sterilisatie. En bij ongelukken of ziektes kunnen de kosten voor labonderzoeken, scans, ziekenhuisopnamen en chirurgie erg hoog oplopen. Ze komen bovendien ook vaak heel ongelegen! Het niet kunnen betalen van die kosten kan een echte bron van stress zijn voor de eigenaar en kan heel schadelijk zijn voor de gezondheid van zijn huisdier.

Hoe sluit u een verzekering af voor uw huisdier?


Een oplossing om het gezondheidsbudget van uw gezelschapsdier op een serenere manier te kunnen aanpakken is het afsluiten van een ziekteverzekering die speciaal bedoeld is voor honden en katten. In Frankrijk bestaat die "mutuelle des animaux" al enkele jaren. In België is de ziektekostenverzekering voor honden en katten enkele maanden geleden ingevoerd. Hoe gaat dat concreet in zijn werk? Na een medisch controleonderzoek zal uw dierenarts een document invullen waarin hij verklaart dat uw huisdier in goede gezondheid verkeert. Hij zal ook nagaan of uw hond of kat alle nodige vaccinaties gehad heeft. Als het dier aan de voorwaarden voldoet (die gaan voornamelijk over de leeftijd; voor de Belgische ziekteverzekering moet die tussen 3 maanden en 8 jaar liggen), kunt u voor uw dier een verzekering afsluiten.

Gepubliceerd door Anne Pensis, Dierenarts op 13/07/2009 - 00h00 www.AnimAssur.be www.santevet.com
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
lunadanhieu

allereerst ik ben martine heb een shi tshu ,ik vindt dit een goede gedaan alleen ik heb pech ik kom voor de ziekte verzekering niet meer in aanmerking daar deze maar geld tot je huisdier 8 jaar is ,spijtig want onze hond heeft wat kleine probleempjes en kost ons elk jaar een klein spaarpotje aan veearts kosten medicatie en speciaal eten ,maar wij houden van ons hondje en hopen haar nog lang bij ons te hebben ,het was te schoon geweest als wij recht hadden op wat hulp ,dus verleng de leeftijd a.u.b veronderstel dat het bij ons (mensen) ook een leeftijd opstond belachelijk dus weg daarmee !!!

PUBLICITÉ
Lees ook
Meer artikels