PUBLICITÉ

Een website over contraceptie enkel voor meisjes...

Gepubliceerd door Pierre Dewaele, wetenschappelijk journalist op 08/03/2003 - 00h00
-A +A

Men zegt dat jonge meisjes slecht ingelicht zijn over contraceptie. mijnpil.be is een website die handelt over contraceptie.

PUB

Naast de saaie maar volledige websites van gezinsplanning mikt mijnpil.be (http://www.mijnpil.be) resoluut op het jonge publiek. De website wordt gesponsord door de farmaceutische laboratoria Schering, maar dat gebeurt zeer discreet. Er wordt weinig verwezen naar de producten van Schering.

Slecht geïnformeerd

Op initiatief van Schering werd recent in België een enquête uitgevoerd waaruit blijkt dat 12% van de adolescenten denkt dat ze geen risico lopen om zwanger te worden bij de allereerste geslachtsgemeenschap. 8% denkt dat een vaginale douche een efficiënte contraceptiemethode is. 8% denkt dat de pil beschermt tegen het aidsvirus. Een kwart van de ondervraagde jonge meisjes weet niet hoe lang het duurt voor ze weer vruchtbaar worden na stopzetting van de pil. 55% van de jonge meisjes geeft een foutief antwoord.De contraceptie wordt besproken vanuit alle praktische aspecten. Wat moet je doen als je je pil vergeten bent ? Welke zijn de bijwerkingen van de pil ? Een deel van de website handelt ook over gewichtstoename. Ongeveer 70% van de jonge meisjes maakt zich daar zorgen over.

Het jonge publiek aantrekken

De website geeft antwoorden zonder er omheen te draaien. Een gewichtstoename is mogelijk, maar is meestal beperkt. U kunt ook on-line uw body mass index (het lichaamsgewicht in kg gedeeld door de lengte in m in het kwadraat) berekenen. De rolmenu's zijn zeer origineel. Zo is er ook een speciale St. Valentijns-pagina met wat minder ernstige informatie (horoscoop, lovecalculator, enz.). Het is duidelijk de bedoeling de aandacht van de jongeren te trekken en ze dan werkelijk nuttige informatie te geven over seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA), de ontdekking van hun seksualiteit en liefdesverdriet. Via deze site kunnen de jongeren ook boodschappen, postkaarten of SMS-jes sturen naar de gsm van hun vrienden en vriendinnen.Er is ook een forum dat enkel bestemd is voor meisjes.

Ook jonge mannen kunnen er een kijkje nemen, maar de website is toch veel minder aantrekkelijk voor mannen. Nochtans hebben ook zij nood aan goede informatie : jongens weten niet méér over seksualiteit dan meisjes. En een goede preventie begint zeker met correcte informatie.
Gepubliceerd door Pierre Dewaele, wetenschappelijk journalist op 08/03/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Soa of soi: juist of onjuist? Gepubliceerd op 01/12/2014 - 17h27

Er bestaan veel seksueel overdraagbare ziektes (SOA). De enige manier om infectie en overdracht te voorkomen, is het gebruik van een condoom. Wat weet u precies over SOA?

Laat uw zomer niet verpesten door SOA's! Gepubliceerd op 06/07/2012 - 14h32

De term seksueel overdraagbare aandoeningen slaat niet alleen op aids , een woord dat nog altijd angst inboezemt. Ze omvat ook veel goedaardige aandoeningen, die wel ernstige gevolgen kunnen hebben. Hoe kunnen we er ons tegen beschermen?

Meer artikels