PUBLICITÉ

Een vaderschapstest in de bus!

Article créé le 10/09/2012 - 00h00 et mis à jour par Barbara Delbrouck, gezondheidsjournaliste le 10/09/2012 - 10h40
-A +A

Twijfelt u aan de identiteit van uw vader? In New York hoeft u maar in de bus "Who’s Your Daddy?" te stappen om een "express" vaderschapstest te ondergaan.

PUB

De identiteit van de vader bewijzen?

Een bekende scène uit «The Young and the Restless »... Nil heeft Lilly opgevoed als zijn eigen dochter, maar twintig jaar later verneemt hij dat ze de dochter van zijn broer Malcolm is. Zijn vrouw heeft indertijd een kort avontuurtje met hem gehad. Het scenario lijkt de hollywoodset waardig.

En toch zou de werkelijkheid wel eens het fictieniveau kunnen overstijgen! Het succes van de bus "Who’s Your Daddy?" is daar het bewijs van. De bus rijdt door de straten van New York om een vaderschapstest aan de passanten aan te bieden.

In ruil voor de bescheiden som van 300 dollar en enkele speekselmonsters bevestigt de ploeg van dit vreemde mobiele lab of uw vader al dan niet diegene is die u denkt!

Vaderschapstests zijn in de mode!

Een militair die terugkeert van het front en zekerheid wil over het vaderschap van het “laatste kleintje", een vrouw die zich ongerust afvraagt wie van haar minnaars de "gelukkige vader" is, of kinderen die op zoek zijn naar familie…

Er zijn heel wat redenen om een vaderschapstest te doen. In de Verenigde Staten zetten ook almaar meer mensen de stap! In 2010 zijn meer dan 380.000 DNA-tests uitgevoerd om familiebanden te achterhalen. Een marktniche waarin heel wat privélaboratoria meteen in zijn gesprongen!

Het aanbod is ook massaal op het internet aanwezig. Heel wat verenigingen verkopen er "in alle discretie betrouwbare tests". Sommige bieden zelfs doe-het-zelfkits aan. 

De ongeruste man of vrouw hoeft dan enkel discreet een haarlok, een stukje nagel, een tandenborstel of noem maar op van de persoon in kwestie zien vast te krijgen en dat monster terug te sturen naar het lab om gerustgesteld te worden!

Het fenomeen baart experts zorgen omdat ze zich vragen stellen bij de betrouwbaarheid, de deontologie, maar ook de psychische gevolgen. Een onverwachte uitslag kan in een gezin of familie als een bom inslaan!

Billet initialement publié le 10/09/2012 - 00h00 et mis à jour par Barbara Delbrouck, gezondheidsjournaliste le 10/09/2012 - 10h40
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Jongens aan het lezen krijgen Geüpdatet op 15/02/2005 - 00h00

Het is een feit, jongens lezen veel minder en minder goed dan meisjes. En de schoolresultaten hangen nu eenmaal nauw samen met de leesvaardigheid. Hoe kunnen we ze helpen?

Bevalling met stuitligging: erfelijke risico's... Geüpdatet op 06/05/2008 - 00h00

Het zal u allicht verbazen, maar het risico op een bevalling met stuitligging blijkt erfelijk te zijn. Nog verrassender is dat dit erfelijke risico zowel door de vader als door de moeder kan worden doorgegeven. Anders gezegd: als u bij uw geboorte in...

Meer artikels