PUBLICITÉ

Een tip om gelukkiger te zijn: leer de vrijgevigheid rondom u ontdekken!

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano op 12/04/2010 - 00h00
-A +A

We willen ons allemaal beter in ons vel voelen. Eén van de redenen die ons dat verhinderen, is onze neiging om te focussen op de negatieve eigenschappen van de mensen die ons omringen. We foeteren, piekeren en maken ons druk... en in plaats van ons beter te voelen, bereiken we het omgekeerde resultaat. Zouden we onze attitude niet beter veranderen?

PUB

Focus op de vrijgevigheid van de mensen die u omringen!


Allerlei mensen, uw familie, uw collega's doen van alles voor u. Ten opzichte van u zijn ze vrijgevig, vriendelijk en onbaatzuchtig. Iemand glimlacht, begroet u en vraagt of u het goed maakt. Die persoon is bezorgd om uw gezondheid en herinnert zich dat u een maagontsteking hebt gehad. Hoe aardig! Hij of zij heeft nochtans waarschijnlijk ook zorgen, maar ergens voelt die persoon met u mee.
In de trein stelt iemand voor u te helpen met uw bagage. Die persoon moet dat niet doen en verwacht niets in ruil. Pure vrijgevigheid! Op de markt rondt een handelaar het bedrag dat u moet betalen, naar beneden af. Hoewel u slechts een paar centen bespaart, gaat het toch om een vriendelijk gebaar. Als u erop let, zult u veel dergelijke gebaren van vrijgevigheid rondom u herkennen. Soms bent u de begunstigde, soms iemand anders. Iemand staat in de metro zijn plaats af aan een oudere persoon of verwittigt u dat u uw paraplu vergeten hebt, zodat u later niet moet vaststellen dat u hem alweer kwijt bent. Leer aandacht schenken aan wat mooi is bij de anderen: uw nieuwe blik op de mensheid zal u meteen al gelukkiger maken...

Blijf even stilstaan bij de sociale vrijgevigheid


Van mensen die u niet kent, krijgt u nochtans ook heel wat. Iemand heeft bijvoorbeeld de harde schijf van uw computer uitgevonden, iemand anders heeft ze gemaakt. Hetzelfde geldt voor de trein of de auto waarmee u zich verplaatst, en voor de informatieborden langs de wegen die ervoor zorgen dat u de juiste weg vindt... En die mooie tuin waar u dagelijks voorbijkomt op weg naar uw werk, is door iemand aangeplant en wordt ook met liefde onderhouden. Beseft u dat u ook van al deze dingen kunt genieten? Aanvaard al wat u aangeboden wordt met plezier.

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano op 12/04/2010 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Met pensioen gaan: een kans, maar ook een uitdaging! Geüpdatet op 01/07/2008 - 00h00

Om van uw pensioen een stimulerende periode in uw leven te maken is het belangrijk dat u er zich op voorbereidt. Als u er gewoon op zit te wachten alsof het één lange vakantie wordt, zou u wel eens voor een ontgoocheling kunnen komen te staan! Het pe...

Hoe houdt u uw goede voornemens vol? Gepubliceerd op 26/12/2011 - 03h39

Voornemens worden altijd met de beste bedoelingen gemaakt. Maar soms vergeten we ze al snel! Misschien bent u van plan om met het nieuwe jaar een nieuwe start te nemen. Deze tips kunnen u helpen om u aan uw mooie beloften te houden.

Een zomer zonder vakantie kan ook leuk zijn Gepubliceerd op 27/07/2016 - 12h37

"Deze zomer ga ik niet met vakantie". Misschien voelt u zich wat triest als u dat zegt en voelt iedereen rond u zich wat gegeneerd, vooral als ze zelf weggaan. Maar waarom zou u van deze zomer geen feest maken, ook al gaat u niet met vakantie?

Meer artikels