PUBLICITÉ

Een strategie om te stoppen met roken

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 14/06/2011 - 16h07
-A +A

U wilt uw gezondheid behouden of zelfs verbeteren? Dan is er maar één oplossing die makkelijk en moeilijk is tegelijk: stoppen met roken. Krijgt u daarbij voldoende ondersteuning, dan maakt u vier keer meer kans op slagen.

PUB

De nieuwe antitabakscampagne van de Europese Commissie stelt een strategie voor in vijf fasen om het roken af te leren.

Fase 1: bereid u voor

Een goede voorbereiding helpt om uw eerste "tabaksloze dag" beter door te komen. Kies een datum (en hou u eraan), noteer de redenen waarom u wilt stoppen met roken, hou een dagboek bij…

Fase 2: laat u helpen

Voelt u dat u daarbij hulp nodig hebt om deze vaak heel moeilijke strijd te winnen, ga dan te rade bij een gezondheidsprofessional of bij een info- en hulpcentrum. U kunt er terecht voor onafhankelijk advies dat afgestemd is op uw behoeften en uw levensstijl. Er bestaan ook nicotinevervangers, klinieken die gespecialiseerd zijn in tabaksontwenning, zelfhulp- en begeleidingsgroepen, enz.

Initialement publié par C. De Kock, gezondheidsjournaliste le 15/11/2005 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 14/06/2011 - 16h07

Campagne "HELP, voor een rookvrij leven', een initiatief van de Europese Unie DG Gezondheid en Consumentenbescherming, 27 oktober 2005.

Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Lumbago: genezing is een proces van lange duur Geüpdatet op 09/09/2008 - 00h00

Wereldwijd krijgen tussen 12 en 33% van de mensen vroeg of laat lumbago. Bij ongeveer 90% komt het gelukkig weer goed... Maar het genezingsproces duurt lang. Probeer dus op lange termijn te denken en wees geduldig!

Stoppen met roken: maar hoe? Geüpdatet op 17/09/2002 - 00h00

Er bestaan efficiënte middelen om te stoppen met roken , geneesmiddelen en psychologische adviezen, en beide zijn complementair. En toch slagen vele mensen er niet in te stoppen met roken .

Meer artikels