PUBLICITÉ

Eén sigaret volstaat al…

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 14/12/2012 - 10h19
-A +A

Een Amerikaanse studie heeft aangetoond dat vrouwen die roken,  hoe weinig ook, een veel groter risico lopen om plots te sterven.

PUB

Eén sigaret per dag vergroot al het risico op een plotselinge dood

De genoemde studie heeft de gezondheid van 101.000 verpleegkundigen over een periode van dertig jaar onderzocht. In die tijdspanne werden 315 gevallen van plots overlijden geregistreerd.

De uitslag van de studie: vrouwen die roken, ook al is dat in kleine dosissen (tussen één veertien sigaretten per dag), zien hun risico op een plotselinge dood verdubbelen.

En het risico neemt toe naarmate ze langer roken.

 

Eén goed nieuwtje toch: vrouwen die stoppen met roken, zien hun risico op een plotselinge dood elk jaar dalen. Na een langere termijn is hun kans dezelfde als bij vrouwen die nooit gerookt hebben.

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 14/12/2012 - 10h19

Sandhu, R.. et al., Circulation: Arrhythmia and electrophysiology, december 2012

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Kleine rokers: stop! Geüpdatet op 18/10/2005 - 00h00

Rookt u? Nee, niet meer dan twee of drie sigaretten per dag? Mensen die niet meer dan een paar sigaretten per dag roken, worden vandaag niet gezien als echte ' rokers '. Ten onrechte, zo blijkt nu. Gezondheidsrisico's treden al op vanaf één tot vier...

Roken is allesbehalve oogvriendelijk! Geüpdatet op 11/10/2005 - 00h00

U bent nog altijd niet gestopt met roken? Ziehier dan een schadelijk effect van tabak (naast kanker en hart- en vaatziekten) dat minder media-aandacht krijgt, maar wel degelijk reëel is en u misschien meteen van mening zal doen veranderen: rokers lop...

Meer artikels