PUBLICITÉ

Een seksspeeltje, een glimlach?

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 17/03/2014 - 13h20
-A +A

De Smile Makers zijn een nieuw gamma van seksspeeltjes dat deze maand in België op de markt komt.

Typisch aan het product is dat het alleen in de winkels van Di wordt verkocht, niet in seksshops dus en ook niet in loveshops (die verkopen hetzelfde, maar hebben andere klanten).

PUB

Een seksspeeltje kopen zoals een tube tandpasta?

Dat is toch wat het bedrijf wil bereiken.

Het baseert zich bij dit initiatief op een studie die in België bij de lancering van het product werd gevoerd. Van de vrouwen die geen seksspeeltje hebben, zegt een vierde er wel een te willen maar niet durft binnen te gaan in de winkels die ze verkopen of niet weet welke te kiezen.

Zo ontstond het idee om deze instrumentjes in een vertrouwde omgeving te verkopen waar vrouwen zich op hun gemak voelen.

De aanwezigheid van deze speeltjes in een winkel met verzorgings- en schoonheidsproducten versterkt ook het intussen wijd verspreide idee dat een bevredigend seksueel leven bij een goede gezondheid hoort.

Voor en tegen

Misschien kunnen we het sneu vinden dat marketingexperts nu ook in ons meest intieme leven binnendringen. Of dat we zelfs onder het dekbed andermans commando’s volgen – we moeten natuurlijk allemaal slank, mooi, gelukkig zijn … en orgasmen hebben.

Maar anderzijds getuigt dit ook van meer openheid in het denken over seks, en dat is toch ook een goede zaak. Nog een voordeel is dat de seksspeeltjes nu in winkels te koop zijn die makkelijker toegankelijk zijn dan de seksshops - ook de seksshops van het «nieuwe genre» in chique buurten die bestemd zijn voor vrouwen en waar men bediend wordt in een keurige sfeer door vrouwen die soms een opleiding seksuologie hebben gevolgd.

Alles wat een bevredigend seksueel kan bevorderen is hoe dan ook te verwelkomen.

Wat doen met een seksspeeltje?

Volgens een studie die is uitgevoerd door de producenten van deze nieuwe seksspeeltjes en waar seksuoloog Pascal De Sutter bij betrokken was, zouden de Belgische vrouwen hun voordeel kunnen doen met een seksspeeltje.

  • 33% van de vrouwen zegt nooit te masturberen.

  • Van die vrouwen doet 20% het niet omdat ze zich niet goed op hun gemak voelen.

  • 6 van de 10 hebben moeite om een orgasme te krijgen, en bij 15% lukt het nooit of bijna nooit.

Er is een verband tussen deze verschillende cijfers. Bijna alle seksuologen zijn het erover eens dat masturbatie helpt om het eigen lichaam beter te leren kennen, om zich als vrouw beter te voelen in zijn vel en dus meer orgasmen te krijgen, en dat ook tijdens het vrijen met de partner.

Als u zich aangetrokken voelt en een seksspeeltje wilt uitproberen, zou het jammer zijn om het u te ontzeggen. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om er eentje vast te krijgen als vandaag.
Niet alleen zoals nu in de wellness-winkels, maar ook op internetsites, tijdens avondjes à la Tupperware, enz.
Alles is mogelijk, profiteer ervan!

Post gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 17/03/2014 - 13h20
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Liefde: hoe onderscheidt u mannen van vrouwen? Geüpdatet op 23/12/2003 - 00h00

Op straat kunt u uiteraard een man onderscheiden van een vrouw. In de liefde gaat het echter veeleer om gedrag dan om anatomie, en liggen de zaken iets ingewikkelder. Enkele tips om te weten met wie u te doen hebt in het donker!

Vrijen: de vraag van het ‘hoe vaak’ Gepubliceerd op 03/05/2017 - 12h11

Wat is een harmonieus seksleven en bestaat er zoiets als een "ideaal of normaal" ritme? Soms, vaak, continu, nooit, enz. De vraag hoe vaak we het doen wekt altijd nieuwsgierigheid. Maar bestaat er zoiets als een norm of telt niet eerder het door beid...

Genot heeft tijd nodig Geüpdatet op 21/12/2004 - 00h00

Mannen en vrouwen hebben niet hetzelfde seksritme. Mannen laten zich leiden door hun driften, raken snel opgewonden en willen even snel klaarkomen. Vrouwen daarentegen willen letterlijk en figuurlijk aftasten en hebben een lang voorspel nodig vóór er...

Meer artikels