PUBLICITÉ

Een penisbreuk: niet zo'n zeldzaam ongeval!

Geüpdatet door Dr. Catherine Solano, seksuologe op 07/10/2015 - 11h14
-A +A

De penis mag dan al geen botten bevatten, hij kan toch breken. Uiteraard gaat het hier om een bijzonder onprettig ongeval!

PUB

Penisbreuk: hoe kan dat?


Meestal is de oorzaak een ongeluk bij de coïtus. Het loopt fout bij de penetratie, die ietwat aan de zijkant en te brutaal gebeurt. De penis stuit als het ware op een obstakel, krijgt een wrong en plots scheurt de tunica albuginea (witachtige teelbalschede). Daarbij is een luide en pijnlijke "krak" te horen.De tunica albuginea is het dikke, stevige weefsel rond de zwellichamen, die een stevige erectie mogelijk maken als ze gevuld zijn met bloed. Dit weefsel mag nog zo stevig zijn, als het te hevig gebogen wordt, kan het wel degelijk scheuren. De patiënt krijgt meteen pijn, die soms gepaard gaat met een inwendige bloeding die hevig kan zijn. Vaarwel erectie...

Wat te doen bij een penisbreuk?

  • Schaamte is hier niet op zijn plaats.
    Het gaat om een bij urologen bekend ongeval dat niet bepaald getuigt van abnormaal gedrag of van extreme vormen van seksueel gedrag! Het is een ongeval dat elke man kan overkomen! 
  • Breng wat ijs aan om hematoomvorming te vertragen.
    Opgelet: het ijs nooit rechtstreeks op de huid aanbrengen, maar in een plastic zakje. Breng ook altijd een doekje aan tussen het zakje met ijs en het huidoppervlak.
  • Raadpleeg zo snel mogelijk een uroloog.
    Hij zal de penis onderzoeken en naargelang het geval beslissen of hij het hematoom moet doen resorberen, de tunica albuginea moet dichtnaaien of een andere chirurgische ingreep moet uitvoeren.

Initialement publié par Dr. Catherine Solano, seksuologe, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste le 29/03/2005 - 00h00 et mis à jour par Dr. Catherine Solano, seksuologe le 07/10/2015 - 11h14
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Wat is een stevige erectie? Gepubliceerd op 04/11/2011 - 00h00

De meeste heteroseksuele mannen hebben nog nooit hun erectie vergeleken met die van een andere man. Vandaar dat elke man nooit een objectieve, maar altijd een heel persoonlijke kijk heeft op zijn erectie.

Zijn penisverlengingen mogelijk? Geüpdatet op 25/03/2003 - 00h00

Iedereen (of toch bijna iedereen) weet dat de grootte van de penis onbelangrijk is om een vrouw te bevredigen. Toch zijn veel mannen er door geobsedeerd. Waarom? Niet zozeer omdat ze bang zijn seksueel tekort te schieten. Het gaat veeleer om het zoge...

Hoe kan een penis ademhalen? Gepubliceerd op 17/03/2014 - 17h19

Het mannelijk geslachtsorgaan moet net zoals alle andere organen voorzien worden van zuurstof. Die taak is weggelegd voor de slagaders. Maar de zwellichamen in de penis krijgen pas zuurstof wanneer die in erectie is. In rust heeft de penis eerder een...

De vrouwelijke erectie Geüpdatet op 15/02/2005 - 00h00

Het geslachtsorgaan van de man is niet het enige dat een erectie kan krijgen. Ook bij vrouwen komt dat voor. En bij beide geslachten is het verlangen dat aan de basis ligt. Maar waar doen die vrouwelijke erecties zich dan voor?

Meer artikels