PUBLICITÉ

Een mooi figuur: hoe afvallen op maat?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 28/04/2017 - 11h06
-A +A

In schoonheid afvallen en uw figuur heel gericht herboetseren... het is een enorme uitdaging, maar de resultaten zijn er!

U vindt in dit artikel een kleine handleiding om af te vallen, een fijnere lijn te krijgen en de rebelse zones aan te pakken.

PUB

Wat zijn de be beste methoden om overal af te vallen?

Het vermageringsdieet
Een vermageringsdieet is aan de orde als u kilo's te veel hebt. Maar niet om het even welk dieet!
Vergeet beperkende diëten (want te frustrerend) of expressdiëten die voor een jojo-effect zorgen (de verloren kilo's komen er snel terug aan). Er is in dit geval nood om minder en vooral beter te eten. Het dieet moet dus weinig calorieën bevatten, maar veel evenwichtig.
Gelijklopend moet u nieuwe eetgewoonten ontwikkelen, waardoor u uw gewicht kunt bewaren, zodra het gewenste bericht bereikt is! Dat is de sleutel tot duurzaam gewichtsverlies.

Sport
Sport is een echte verplichting in combinatie met een voedingsdieet. Niet dat u er gewicht door gaat verliezen, maar de lichaamsactiviteit versterkt de doeltreffendheid van het voedingsdieet.
Het heeft geen zin naar topprestaties te streven. Wat meer telt dan de intensiteit is de regelmaat. En vergeet niet alle lichamelijke inspanningen een optelsommetje maken tot een groot geheel.
Laat dus de wagen vaker staan, neem de trap in plaats van de lift en wees actiever.

Uw geheime wapens voor een slanke lijn

1- Laat u opvolgen door een diëtist of een voedingsdeskundige. Die zal een dieet samenstellen dat is aangepast aan uw levensstijl en uw lichaam.

2- Laat u begeleiden door een persoonlijke coach. Die zijn in de meeste fitnesscentra of vermageringsinstituten te vinden. Of ga naar groepsbijeenkomsten om uw motivatie hoog te houden. Weight Watchers bijvoorbeeld organiseert zulke groepsessies.

Wat zijn de beste methoden om uw figuur te hertekenen?

Sport

 • Sport boetseert uw figuur en geeft uitstraling!
   
 • Als u sport om de vorm van uw lichaam aan te pakken (een gespierd figuur is zelfs mollig best sexy), doe dan vooral specifieke spiertraining, bijvoorbeeld in een fitnesscentrum.
   
 • Het meest voor hand liggende zijn buikspieroefeningen voor een platte buik. Denk eraan dat de meeste oefeningen op een bepaalde spiergroep gericht zijn. U moet ze nu alleen nog vaak genoeg enkele keren per week doen.

Uithouding

 • Sporten hoeft niet noodzakelijk intens te zijn om een mooi figuur te krijgen.
   
 • Belangrijk is vooral de duur van de training. Na een halfuur ongeveer begint het lichaam namelijk de vetreserves aan te spreken.
   
 • Voor een globaal positief effect, geeft u daarom de voorkeur aan uithoudingsoefeningen van zo'n 30 minuten per dag: joggen, stappen, fietsen, zwemmen...

Uw geheime wapens voor een mooi figuur

1- Doe afwisselend een duursport, spiertraining en stretchoefeningen. Zo krijgt u een harmonieus figuur.

2- Als u weinig tijd hebt, doe dan af en toe een sessie Power Plate.
De Power Plate is een vibrerend platform waarop u specifieke oefeningen moet doen en waarbij de spieren door de trillingen intensief moeten werken.

 

Initialement publié par Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste le 30/11/2009 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 28/04/2017 - 11h06
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Welk is het doeltreffendste dieet? Geüpdatet op 23/03/2009 - 00h00

Elke maand, of toch bijna, komt iemand met een nieuw dieet op de proppen. Het gevolg is dat men door de bomen het bos niet meer ziet en dat zelfs wetenschappers moeite hebben om te bewijzen welke diëten het doeltreffendst zijn om gewicht te verliezen...

Uw toxines verjagen Geüpdatet op 11/05/2006 - 00h00

Elke dag hopen de toxines uit voeding - als ze te veel verzadigde vetten, geraffineerde producten en suiker bevat - en luchtvervuiling zich op in het lichaam. Met vermoeidheid en energiegebrek als gevolg. Vandaar het belang van regelmatige drainageku...

Meer artikels