PUBLICITÉ

Een lippenstift die bij u past

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, beautyjournaliste, aangepast door Marion Garteiser op 30/12/2008 - 00h00
-A +A

Lippenstift is belangrijk voor uw look. De keuze is dan ook geen detail: de kleur, de textuur, uw teint en uw kleren, het zijn allemaal factoren waarmee rekening gehouden moet worden. Een aantal tips.

PUB

Een tint voor elke kleur

Om beter te kunnen kiezen, moet u weten dat als u een lichte huid hebt, roze lippenstiften, van lichtroze tot meer uitgesproken roze, meestal het mooiste resultaat opleveren.
Ze benadrukken de delicate teint, op voorwaarde dat die er onberispelijk uitziet. Kijk daarentegen uit met bruin en koperachtige tinten die de teint grijzer maken en oranjetinten die niet passen bij een transparante huid.
Hebt u een meer donkere teint, dan moet u eerder kiezen voor baksteenrode, bruinachtige en tomatenrode lippenstiften.
Beigeachtige tinten zijn ideaal voor de karamelachtige teint omdat de kleuren subtiel samensmelten. Kijk uit met roze, zelfs fuchsia, die vaak te agressief zijn.
Wat u moet weten: echt rood, heel klassiek, met een puntje blauw, is een kleur die bij de meeste huidkleuren past. Bovendien is de kleur erg in! Als u voor deze helderrode kleur kiest, dan mag u uw ogen niet te zwaar opmaken, gebruik liever matte kleuren, vooral overdag.

Kleur voor elk gelaat en elke mond

Op dagen waarop uw teint eerder triest oogt, kunt u een beroep doen op lipgloss in fruitachtige tinten die de lippen voller doen lijken en uw teint frisser en jonger maken.
Wees voorzichtig met eerder sombere kleuren zoals bijvoorbeeld paars of bordeaux die de huidskleur niet flatteren. Dat geldt ook voor baksteenrode en oranjetinten die een ziekachtige teint nog zieker doen ogen.
Hoe donkerder het rood, hoe meer de lippen benadrukt worden, maar ook de eventuele tekortkomingen.
Hebt u fijne lippen, dan kiest u best voor lichte en natuurlijke tinten die de mond groter doen lijken. Gloss helpt om de glimlach te verfraaien.

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, beautyjournaliste, aangepast door Marion Garteiser op 30/12/2008 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
De goede keuze van een lippenstift Geüpdatet op 30/10/2007 - 00h00

De keuze van een lippenstift kan soms voor een heus dilemma zorgen. Bij de keuze moet rekening gehouden worden met de gelaatskleur, de kleur van het haar, de kleren, het licht, en ga zo maar door. Feit is dat de keuze niet voor de hand ligt.

Make-up: mooi, ook na de feesten Geüpdatet op 23/12/2016 - 16h22

Begin januari slaat de winter in alle hevigheid toe… de nasleep van de feesten en het gure weer komen onze look en ons humeur niet altijd ten goede. Deze make-uptips zullen u weer een stralende teint geven en u helemaal opkikkeren.

4 tips voor prachtige lippen... Geüpdatet op 02/10/2007 - 00h00

Iedereen weet dat verleiden begint met een mooie glimlach. En een mooie sensuele mond is een onweerstaanbare troef voor elke aantrekkelijke vrouw... Op voorwaarde natuurlijk dat de vrouw haar lippen goed doet uitkomen. Met deze 4 tips beschikt ook u...

Meer artikels