PUBLICITÉ

Een ‘Like-a-hug’-jas voor de winter?

Article créé le 16/10/2012 - 00h00 et mis à jour par Barbara Delbrouck, gezondheidsjournaliste le 15/10/2012 - 11h49
-A +A

Hebt u behoefte aan warmte en een knuffel nu de winter voor de deur staat?

Binnenkort volstaat het misschien om uw Facebookprofiel te updaten om er iets aan te doen!

PUB

Een jas ‘like a hug’

Amerikanen ‘huggen’ graag, dat weten we. Die lijfelijke contacten waarbij ze hun medemens enthousiast op de rug kloppen, verrassen menig Europeaan. En ze krijgen er blijkbaar niet genoeg van .

Een team van jonge onderzoekers uit Massachussetts heeft nu een jas ontworpen die onze dagelijkse dosis ‘hugs’ of knuffels aanzienlijk zou kunnen vergroten.

Elke keer iemand op Facebook aangeeft dat hij u ‘leuk’ vindt - uw pagina, een foto of een video - blaast de jas zichzelf op en lijkt het alsof u een echte knuffel krijgt. Op uw Facebookaccount ziet u meteen van wie de knuffel komt.

Een origineel idee,  maar het is nog maar de vraag of we het fijn zullen vinden om om de andere minuut te veranderen in een ‘Michelinmannetje’ als we vaak iets op Facebook zetten! Wellicht vindt ook niet iedereen het leuk om virtueel te worden geknuffeld door een vage kennis.

Knuffelen is gezond

Toch is een extra dosis knuffels op zich geen slecht idee. Veel studies hebben het weldoende effect ervan op de gezondheid al aangetoond.

Tijdens de fysieke contacten met onze vrienden en geliefden, scheiden onze hersenen namelijk oxytocine af, een hormoon dat ons een goed gevoel geeft. Daarnaast doet het hormoon ook onze bloeddruk en ons cortisolgehalte dalen.

Cortisol is een hormoon dat vrijkomt bij stress. Genoeg redenen dus om regelmatig enkele minuten in de armen van uw liefste te liggen of, bij gebrek daaraan, uw vrienden een ‘hug’ te geven. En niet alleen op internet!

Billet initialement publié le 16/10/2012 - 00h00 et mis à jour par Barbara Delbrouck, gezondheidsjournaliste le 15/10/2012 - 11h49
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Hoe wellevend bent u? Geüpdatet op 10/09/2007 - 00h00

Wellevendheid is niet alleen een teken dat u goed bent opgevoed. Het is vooral een teken van voorkomendheid voor de andere, van respect. Het bewijst ook dat u erop let om niet egoïstisch te zijn en enkel maar op eigenbelang gericht bent, dat u intege...

Welke sportdisciplines helpen tegen stress? Geüpdatet op 20/10/2015 - 09h14

Sport is een uitstekende activiteit om stress tegen te gaan en wordt aan iedereen aanbevolen om spanningen te verdrijven. Sommige lichamelijke activiteiten , zoals yoga of tai chi, zijn meer dan alle andere geschikt om tot rust te komen en van de str...

Meer artikels