Een koppel kent verschillende seksuele fasen

Geüpdatet door Dr Catherine Solano op 19/11/2013 - 15h48
-A +A

PUB

Kunnen communiceren

Communicatie leidt de tweede fase van het seksuele leven in. De vrouw leidt haar partner in in de vrouwelijke seksualiteit: trage, sensuele sensualiteit zonder dat daarbij een doel moet worden bereikt, meer in het subtiele gevoel van hier en nu, in tederheid en communicatie.

Als beide partners elkaar in die tweede fase vinden - dat kan enige tijd duren, want als mannen bereid zijn zich door hun vrouw te laten inwijden, moeten ze een nieuwe en onbekende ruimte betreden waar ze schrik voor hebben -, kan een derde fase beginnen: een samengaan van het vrouwelijke en het mannelijke in een liefhebbende ontmoeting. Er zullen dan trage, sensuele, zachte momenten zijn, gevolgd door actieve en snelle momenten.

De ene vorm van seksualiteit is niet beter dan de andere. De verschillende vormen alterneren en complementaire creativiteit zijn zeer aangenaam.De derde fase is een mannelijke en vrouwelijke fase en kan dan ook blijven duren.

Initialement publié par adaptatie Danielle Pickman le 26/11/2002 - 00h00 et mis à jour par Dr Catherine Solano le 19/11/2013 - 15h48

'Mais tu ne m'avais jamais dit ça!' Editions Jouvence

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB