PUBLICITÉ

Een hond of kat adopteren: het juiste adres kiezen

Gepubliceerd door Anne Pensis, Dierenarts op 18/04/2006 - 00h00
-A +A

Zou u graag een hond of kat adopteren? Asielen, fokkers, particulieren en dierenwinkels zullen u graag een nieuw haarballetje toestoppen. Maar de diensten en kennis van zaken die elk van deze bronnen aanbieden, zijn erg uiteenlopend…

PUB

Een nieuwe kans

Jammer genoeg worden er elk jaar opnieuw honden en katten achtergelaten door baasjes zonder veel scrupules. Als de kleine ongewenste bewoner niet van honger omkomt of in het verkeer gedood wordt, kan hij in een asiel terechtkomen. Maar op deze plaats van de laatste kans ziet zijn toekomst er vaak ook weinig rooskleurig uit, tenzij u hem komt halen om hem een nieuw leven aan uw zijde aan te bieden.Wees echter waakzaam als u een dier op deze manier adopteert: het verleden van deze verschoppelingen is niet steeds gekend en ze kunnen last hebben van gedrags- en angststoornissen. Daarom moet u de tijd nemen om hem te observeren en een eerste contact op te bouwen met uw toekomstig gezelschapsdier. Hoe dan ook zijn dieren die uit een asiel afkomstig zijn u meestal oneindig dankbaar dat u uw hart voor hen hebt opengesteld, wat uw band alleen maar hechter maakt!

Op zoek naar een hond of kat

Zoekt u naar een dier in de zoekertjes? Waarom niet? Maar ook hier moet u waakzaam zijn! In ruil voor de liefde die u aan hun kleine beschermelingen zult geven, bieden sommige particulieren de jongen van hun teefje of kattinnetje aan: ze worden in gezinsverband en in goede hygiënische omstandigheden opgevoed, zijn sociaal, gewend aan kinderen en zindelijk.Sommige oneerlijke winkels gebruiken deze weg ook om reclame te maken en bieden pups en kittens van verschillende rassen aan. Sommige daarvan kunnen afkomstig zijn uit landen waar de fokvoorwaarden onaanvaardbaar zijn. Door zo een dier te kopen, moedigt u zonder het te willen een verschrikkelijke handel in honden en katten aan, waar alleen het geld telt ten koste van het welzijn van de dieren. En hoewel bepaalde dierenwinkels dieren in goede gezondheid aanbieden, zijn andere soms een broeihaard van besmettelijke ziektes. Bovendien leiden de vele uren achter de vitrines, zonder sociale contacten heel vaak tot gedragsproblemen. Ten slotte moet u erover waken dat u geen dier van minder dan 8 weken adopteert. De ideale leeftijd voor het adopteren van een pup of kitten ligt tussen 10 en 12 weken.

Gepubliceerd door Anne Pensis, Dierenarts op 18/04/2006 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Doofheid bij honden en katten Geüpdatet op 13/02/2007 - 00h00

Hebt u de indruk dat uw hond of kat niet meer reageert als u roept of verrast is als u hem vastneemt zonder dat hij u heeft zien komen? Misschien moet u dan eens zijn gehoor laten nakijken.

Allergie voor dieren Geüpdatet op 23/05/2006 - 00h00

Bijna één Belgisch gezin op twee heeft een huisdier , in een op twee gevallen is dit een hond of een kat. Honden, katten, vogels, hamsters, ratten, konijnen... maken deel uit van ons dagelijkse leven. Nochtans veroorzaken erg veel allergieën !

Meer artikels