PUBLICITÉ

Een hartoverbrugging of bypass, een alternatieve route voor de aders

Gepubliceerd door Dr Catherine Solano, seksuologe op 03/03/2013 - 23h59
-A +A

"We maken een overbrugging…" Dat is wat menig man en vrouw te horen krijgt die lijdt aan angina pectoris of herstelt van een hartaanval.

Een woordje uitleg over deze ingreep die het leven van heel wat zieken heeft veranderd en hen weer een optimaal werkend hart gegeven heeft.

PUB

 

Wat is een overbrugging?

Een overbruggingsoperatie is een ingreep waarbij een stukje van de borstslagader wordt gebruikt om een vernauwde of verstopte zone van de kransslagader -  een van de aders van het hart - te overbruggen.

De chirurg neemt een of twee stukjes van de borstslagader bij zijn patiënt weg.

Dat stukje plaatst hij tussen de aorta en achter de vernauwde of verstopte zone van de kransslagader zodat het bloed erdoorheen kan stromen, een beetje zoals bij een omweg.

In welke gevallen wordt een overbrugging toegepast?

De kransslagaders zijn de aders die het hart van bloed en zuurstof voorzien.
Als een ervan verstopt is, volgt er een hartinfarct.

Als een ader vernauwd is, kan dat leiden tot aanvallen van angina pectoris. Door die vernauwing haalt het bloed bij momenten niet genoeg debiet meer
en krijgt het hart te weinig zuurstof.

Er zijn verschillende therapieën mogelijk om te vermijden dat de hartspier te weinig zuurstof krijgt:

  • geneesmiddelen,
  • een stent (een apparaatje dat in de ader wordt ingeplant en die wijder maakt),
  • een overbrugging of bypass.

Gepubliceerd door Dr Catherine Solano, seksuologe op 03/03/2013 - 23h59

Le pontage coronarien, Réanimation ADV Mai 2011. A. Courtin et col. Réadaptation cardiaque. Institut régional de médecine physique et de réadaptation (IRR). Nancy. Le pontage aorto-coronarien ; service de chirurgie thoracique et cardiovasculaire GH. La pitié Salpêtrière : http://www.chirurgie-cardiaque-pitie.fr/pathologies-chirurgicales/pontages-aorto-coronaires-.html.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Dr.Borré

Chelatietherapie is een niet chirurgisch alternatief voor een overbrugging of stent. Het is een behandeling voor arteriosklerose in het algemeen. Bv; etalagebenen of angor.Het is een therapie die door het Anti-Gifcentrum gepromoot wordt als behandeling van zware metalen intoxicaties. Wat veel mensen vergeten is dat wij allemaal chronisch vergiftigd zijn met zware metalen, aluminium, sproeistoffen,detergenten,tabak, synthetische hormonen in de veeteelt ea. Deze chronische vergifting is mede-oorzaak van de beschadiging van de vaatwand waardoor een plaque gevormd wordt.
Vele artsen twijfelen aan de positieve effecten van chelatie. Het is echter duidelijk dat wanneer je de microcirculatie verbetert in je lichaam,alles beter gaat functioneren. Meer vitaliteit,betere haarkwaliteit en haar-groei,beter gehoor,beter zicht,betere huid,betere longen,beter hart,beter functioneren vd klieren die voor je hormoonhuishouding zorgen zoals bv bijnierschors die onze sexhormonen produreren.
Voor meer informatie: www.chelatie.be

PUBLICITÉ
Lees ook
Wat zijn de tekenen van atherosclerose? Geüpdatet op 12/06/2012 - 12h51

Atherosclerose of slagaderverkalking is een veel voorkomende aandoening die leidt tot een blokkering van de bloedstroom in de bloedvaten of tot een vernauwing van de bloedvaten. Zijn de symptomen die wijzen op atherosclerose te herkennen ? En wat zij...

Alarmsignalen bij angina pectoris Gepubliceerd op 29/01/2013 - 13h06

De term angina pectoris of hartkramp wordt gebruikt voor de symptomen die optreden bij een verminderde bloedsomloop in de hartslagaders . Dat is het geval bij arteriosclerose . Een woordje uitleg bij deze hartkwaal.

Bypass via endoscopie: minder invasief! Geüpdatet op 31/05/2005 - 00h00

Een bypass via endoscopie is veel minder invasief dan een klassieke bypassoperatie. Het vermindert de postoperatieve pijn en veroorzaakt slechts minimale littekens, waardoor de patiënt sneller recupereert.

Meer artikels