PUBLICITÉ

Een goede gezondheid verhoogt de seksueel actieve levensverwachting

Gepubliceerd door Candice Leblanc, gezondheidsjournaliste op 29/03/2010 - 00h00
-A +A

Seksualiteit bij senioren is geen taboe meer. Een recent onderzoek heeft trouwens de impact van de gezondheid bevestigd op de duur en de kwaliteit van hun seksleven, alsook op hun belangstelling voor het 'onderwerp'.

PUB

Seks is goed voor de gezondheid!


We weten allang dat een bevredigend seksleven een positieve impact heeft op de gezondheid en de levensverwachting. Onlangs heeft een team Amerikaanse onderzoekers (1) zich gebogen over de verbanden tussen gezondheid en de verschillende aspecten van de seksualiteit. Na analyse van de vragenlijsten ingevuld door 6.000 Amerikanen tussen 25 en 85 jaar, hebben ze de seksueel actieve levensverwachting (2) van 50-jarigen en van senioren berekend.

Mannen hebben meer belangstelling voor seks, ook wanneer ze ouder worden


Eerste vaststelling: de seksuele activiteit, de kwaliteit ervan en de belangstelling voor seks (die samen de seksueel actieve levensverwachting bepalen) zijn bij mannen belangrijker dan bij vrouwen. Dit verschil tussen mannen en vrouwen stijgt met de leeftijd en is echt opvallend bij de oudste generatie. Bij de mensen tussen 75 en 85 jaar, zijn nog 39% van de mannen seksueel actief, tegen 17% van de vrouwen. 71% van die seksueel actieve mannen beweert tevreden te zijn met zijn seksleven, terwijl 51% van de seksueel actieve vrouwen die mening deelt. Boven 75 jaar, hebben globaal gezien slechts 11% van de vrouwen nog belangstelling voor de vleselijke geneugten. Dat is bijna viermaal minder dan de mannen (41%)...

Gepubliceerd door Candice Leblanc, gezondheidsjournaliste op 29/03/2010 - 00h00 (1) S.T. Lindau et N. Gavrilova, BMJ, maart 2010. (2) Zoals uit de term blijkt, komt de 'seksueel actieve levensverwachting' overeen met het gemiddeld aantal jaren tijdens dewelke iemand nog mag hopen seksueel actief te zijn.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Meer artikels