PUBLICITÉ

Een goed bed voor een gezonde slaap

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 15/06/2010 - 00h00
-A +A

Een goed bed is cruciaal voor de kwaliteit van onze slaap. Maar aan welke criteria moeten een matras en het onderstel precies voldoen? En wanneer moeten we het bed vervangen? Hieronder vindt u de antwoorden op uw vragen en enkele praktische tips.

PUB

Waarvoor dient het onderstel?


Het onderstel levert 1/3 van de ondersteuning van de slaper (de matras is goed voor de overige twee derden) en de volledige steun van de matras. Het draagt zo bij tot de kwaliteit van de matras, het comfort van de slaper en het voorkomt te vroege slijtage van de matras. Het onderstel schermt de matras ook af tegen parasieten en bronnen van vervuiling op de grond en houdt die dus in een betere staat.
Het onderstel en de matras vormen met andere woorden een stel en dat moet met zorg worden samengesteld. Ideaal is om het onderstel en de matras samen aan te kopen en indien mogelijk ook hetzelfde merk te nemen. De producenten zien er immers op toe dat hun producten technisch compatibel zijn en elkaar aanvullen.

Hoe vaak moeten we een bed vervangen?


De producenten raden aan om een bed om de 10 jaar te vervangen en als het kan het onderstel en de matras samen te vervangen.
Als de veren van de matras zichtbaar worden, is die in ieder geval aan vervanging toe.
Als het onderstel een lattenbodem is, controleer dan of de latten nog veerkrachtig zijn en of de hechtpunten nog in goede staat zijn.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 15/06/2010 - 00h00 Association pour la promotion de la literie, juni 2010.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Tjeerd

Wat een goed stuk! Ik ben recent op zoek gegaan naar een nieuw bed voor mijn vader (inmiddels 67) en heb veel gehad aan de informatie in dit stuk. Ik heb uiteindelijk bij www.seniorenbeddenwinkel.nl een heel mooi en comfortabel bed voor hem gevonden. Ze bezorgen ook in België, vandaar dat ik dit via hen besteld heb. Goede service ook!

PUBLICITÉ
Lees ook
Slaapt u slecht? Misschien is het uw matras wel! Gepubliceerd op 13/10/2015 - 15h48

Een goede nachtrust is cruciaal voor onze gezondheid en hoe we ons voelen. Zorg dus voor een optimale nachtrust door alle bevorderende factoren bijeen te brengen. Stress en onze dagelijkse bezigheden bepalen in grote mate de kwaliteit van onze slaap,...

Hoe uw matras te kiezen? Geüpdatet op 03/07/2007 - 00h00

We brengen één derde van ons leven door in bed . Het is dus belangrijk dat we ons beddengoed met de nodige zorg kiezen en het vervangen zodra dat nodig is. Hieronder een kleine handleiding om u te helpen de matras en de bedbodem te vinden die het bes...

Is mijn matras vervuild? Gepubliceerd op 15/11/2016 - 16h27

Matrassen zijn net als hoofdkussens bronnen van binnenhuisvervuiling. Matrassen scheiden namelijk toxische stoffen af en die komen bovenop de stoffen die vrijkomen tijdens onze activiteiten in huis of uit allerlei soorten voorwerpen en materialen in...

Meer artikels