Een goed bed voor een gezonde slaap

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 15/06/2010 - 00h00
-A +A

PUB

Met latten of veren?


Voor een optimaal comfort en dito soepelheid combineert u het best een onderstel met veren met een veringmatras.
Lattenbodems als onderstel geven een betere luchtdoorstroming en houden de warmte niet vast. Omdat ze meer stevigheid geven, zijn ze goed te combineren met een latex- of schuimrubbermatras. Maar ze passen bij elk type matras, ook een veringmatras dus. Let er dan wel op dat de latten niet te ver uit elkaar staan.
Goed om te weten: latten van multiplex zijn flexibeler dan latten in massief hout. Deze laatste maken de ondersteuning ook extra robuust. Of de latten nu zichtbaar zijn of niet (bij sommige onderstellen zit om de latten een schuimrubberen bekleding), het type latten is het belangrijkste (bijvoorbeeld bij overgewicht). Bovendien bestaan er zowel lattenbodems met een metalen als met een houten kader.

Twee aparte matrassen


Als uw partner veel beweegt of veel meer of veel minder weegt dan u, gaat u beter voor aparte matrassen, eventueel zelfs voor twee aparte matrassen en onderstellen. Zo kan iedereen het comfort kiezen dat hem het beste ligt en daarbij rekening houden met zijn zwakke punten zoals halswervels, ruggenwervels, enz..
Nog een gezondheidstip: bij rugpijn of andere problemen kiest u best geen te hard of te zacht bed! Daarom heeft men het nu meer over " tamelijk stevig " of " tamelijk soepel". Trouwens, een bed probeer je altijd uit in de winkel!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 15/06/2010 - 00h00 Association pour la promotion de la literie, juni 2010.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Tjeerd

Wat een goed stuk! Ik ben recent op zoek gegaan naar een nieuw bed voor mijn vader (inmiddels 67) en heb veel gehad aan de informatie in dit stuk. Ik heb uiteindelijk bij www.seniorenbeddenwinkel.nl een heel mooi en comfortabel bed voor hem gevonden. Ze bezorgen ook in België, vandaar dat ik dit via hen besteld heb. Goede service ook!

PUB