PUBLICITÉ

Een getaande huid, ook na de vakantie

Geüpdatet door Stéphanie Koplowicz, gezondheidsjournaliste op 24/08/2012 - 12h50
-A +A

Niets is zo aangenaam als met een getaande huid opnieuw op het werk te verschijnen na een vakantieperiode. Om uw bruin zomerkleurtje te behouden, zijn zelfbruiners, producten voor een verlengde verzorging, capsules en 'Terre de Soleil'-poeder uw bondgenoten.

PUB

Het bruine kleurtje verdwijnt snel na de vakantie...

U moet rekenen op één tot drie weken om een mooi bruin kleurtje te krijgen. Helaas is die getaande huid na gemiddeld vijftig dagen verdwenen… Hoewel het verlies van uw bruin kleurtje geleidelijk gebeurt, is het proces vrij onesthetisch: de huid wordt ruw en vaal omwille van de opeenhoping van dode cellen aan het huidoppervlak.
Het fenomeen, dat gepaard gaat met een grijsachtige verkleuring van uw getaande huid, kan gedeeltelijk vermeden worden door de huid dagelijks te hydrateren, bij voorkeur met aftersunproducten, die tot lang na de blootstelling aan de zon hun nut kunnen bewijzen. Hun actieve bestanddelen hebben een voedende en zeer hydraterende functie, en ze bevatten specifieke antioxidante stoffen, die de schade aan de huid moeten herstellen, schade die door de uv-straling werd veroorzaakt.

Scrubben om te schitteren, al bent u iets minder bruin

Uw huid scrubben moet u niet alleen doen na uw terugkeer uit vakantie, maar ongeveer eenmaal per week. Door de dunne laag huid weg te nemen, de laag die mogelijk zou kunnen vervellen, gaat de huid er minder gebruind, maar stralender uitzien. Bovendien blijft scrubben (of exfoliëren) onontbeerlijk vóór het aanbrengen van een zelfbruiner of een product voor een verlengde verzorging van de bruine huidskleur, producten waar u niet omheen kunt als u langer bruin wilt blijven. Door het succes bestaan zelfbruiners tegenwoordig in verschillende vormen (sprays, tissues, gels, crèmes). U kiest in functie van uw handigheid om het product aan te brengen. Zelfbruiners zijn er ook in verschillende intensiteiten (intenser voor een doffe huid, lichter voor een bleke gelaatskleur).

Initialement publié par Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste le 21/09/2009 - 00h00 et mis à jour par Stéphanie Koplowicz, gezondheidsjournaliste le 24/08/2012 - 12h50
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Tips om langer bruin te blijven Geüpdatet op 04/08/2015 - 17h02

Wilt u uw bruin kleurtje na de vakantie zo lang mogelijk houden? Met de juiste behandeling en goede producten moet dat lukken! Enkele tips om ook in het najaar nog te kunnen uitpakken met een mooi bruin tintje .

Zelfbruinende crèmes: voor of tegen? Geüpdatet op 15/06/2004 - 00h00

De zelfbruinende crèmes die de markt overspoelen, zijn verleidelijk voor wie al enigszins gebruind op zijn vakantiebestemming wil aankomen of het hele jaar door met een bruine teint wil rondlopen. Maar zijn ze ook doeltreffend, en vooral: houden ze g...

Een lippenstift die bij u past Geüpdatet op 30/12/2008 - 00h00

Lippenstift is belangrijk voor uw look. De keuze is dan ook geen detail: de kleur, de textuur, uw teint en uw kleren, het zijn allemaal factoren waarmee rekening gehouden moet worden. Een aantal tips.

Een bruine teint meteen na de winter? Gemakkelijk! Geüpdatet op 18/03/2008 - 00h00

Een mooie teint krijgen is zelfs mogelijk zonder uv-stralen, die medisch gezien af te raden zijn. Om een overdreven bruine kleur te vermijden in deze periode waarin de rokken al korter worden, maar waarin de zon nog niet de tijd gehad heeft om haar w...

Meer artikels